”Tänään vain xx,xx€”

Postiluukku kilahtaa. Epämiellyttävä, anonyymi piipitys on jatkunut nyt jo toista tuntia. Haen postit, TARJOUKSIA!! Että rakastankin vapaata kilpailua. 

img_20160805_111246.jpg

Opettelen tarjoushain elämää. Suosikki aamupuuhiini kuuluu tarjousten selaaminen. Kukapa ei haluaisi ostaa Iittalan astioita -30% tai kaksi mehutölkkiä 2€? On olemassa hyviä ja huonoja tarjouksia. Itse jätän ostamatta jos alennus on vain -10%, onhan sekin alennus ja säästö, en vain koe voittavani siinä. Olen myös huomannut kuinka ovelia kauppiaat ovat. -50% alennus voi tarkoittaa myös sitä, että lähtöhintaa on nostettu, joten todellinen alennus onkin vain -20%. Yritän siis olla hinnoista suurin piirtein perillä.

Se tunne, kun kävelet kaupasta vieno voittajan hymy huulillasi ja halvat jogurttipurkit pussissasi. Ihmiset menevät usein aivan sekaisin hyvistä alennuksista ja lappaavat kärryt ja korit täyteen tavaraa, jolloin loppusumma kasvaa yli normaalin kauppareissun. Mutta ei haittaa, koska sait kaksi yhden hinnalla.

Tarjoukset antavat myös syyn ostaa jotain aivan turhaa ja välillä vähän epäkäytännöllistäkin, saahan sen nyt puoleen hintaan. Kuulun itse näihin ”tarjousten uhreihin”. Kun kirkkaat huomiovärit osuvat silmiini, ja olen jo lapioimassa uusia säilytyspurkkeja kaappiini tai suklaapatukoita kotimatkalle. Vielä on siis opittavaa.

Bisous, Julia

Työ ja raha Raha

The #1 tomato sauce

Olen italialaisen ruoan ykkösfani! Nyt olen NIIIN fiiliksissä, että opin tekemään kokki Marco Pierren reseptillä, aitoa ja oikeaa tomaattikastiketta. 

Normaali keskiviikkoilta ja mieleni teki jotakin hyvää ruokaa. Kaapista löysin gnoccheja ja kaivoin hyllystä reseptikirjani. Sinne kirjoittelen aina reseptejä, joita haluan kokeilla ja tällä kertaa silmiini osui Master Chef tomaattikastike à la Marco Pierre.

Kaupasta ostin vain kirsikkatomaatteja ja paseerattua tomaattikastiketta (luomua), muut ainekset löytyivät omasta takaa.

1. Pannulle ensin reilusti öljyä kuumenemaan jonka jälkeen lisää silputut sipulit ja valkosipulit kuullottumaan (huom ei saa paistaa). Lisää puolikkaat kirsikkatomaatit ja paista miedolla lämmöllä niin kauan, että tomaateista on lähtenyt kaikki mehut ja kun ne ovat aivan pehmenneet. Lisää tomaattikastike, kana- tai kasvisliemikuutio, timjamia ja laakerinlehti. Lisää vielä vähän vettä ja anna hautua n. 30-40min. 

img_20160803_222127.jpg

2. Kun kastike hautuu, keitä pastat tai gnocchit. 

3. Ota kastike pois levyltä ja kaada siivilän läpi. Laita puhtaalle pannulle öljyä ja uudet tomaatin puolikkaat (n. 2dl) ja chiliä oman maun mukaan. Lisää valmis tomaattikastike ja mausta (suola, pippuri, basilika). Sitten pastat joukkoon ja parmesania päälle, bon appetit!

img_20160803_222316.jpg

Bisous, Julia

Koti Ruoka ja juoma