The #1 tomato sauce
Olen italialaisen ruoan ykkösfani! Nyt olen NIIIN fiiliksissä, että opin tekemään kokki Marco Pierren reseptillä, aitoa ja oikeaa tomaattikastiketta.
Normaali keskiviikkoilta ja mieleni teki jotakin hyvää ruokaa. Kaapista löysin gnoccheja ja kaivoin hyllystä reseptikirjani. Sinne kirjoittelen aina reseptejä, joita haluan kokeilla ja tällä kertaa silmiini osui Master Chef tomaattikastike à la Marco Pierre.
Kaupasta ostin vain kirsikkatomaatteja ja paseerattua tomaattikastiketta (luomua), muut ainekset löytyivät omasta takaa.
1. Pannulle ensin reilusti öljyä kuumenemaan jonka jälkeen lisää silputut sipulit ja valkosipulit kuullottumaan (huom ei saa paistaa). Lisää puolikkaat kirsikkatomaatit ja paista miedolla lämmöllä niin kauan, että tomaateista on lähtenyt kaikki mehut ja kun ne ovat aivan pehmenneet. Lisää tomaattikastike, kana- tai kasvisliemikuutio, timjamia ja laakerinlehti. Lisää vielä vähän vettä ja anna hautua n. 30-40min.
2. Kun kastike hautuu, keitä pastat tai gnocchit.
3. Ota kastike pois levyltä ja kaada siivilän läpi. Laita puhtaalle pannulle öljyä ja uudet tomaatin puolikkaat (n. 2dl) ja chiliä oman maun mukaan. Lisää valmis tomaattikastike ja mausta (suola, pippuri, basilika). Sitten pastat joukkoon ja parmesania päälle, bon appetit!
Bisous, Julia