Sosetehdas käynnissä

Pyhäpäivä ja varsinkin sateinen sellainen on hyvä omistaa vauvan ruoalle.
Siispä minulla onkin jo porpattamassa muutama kattila liedellä. Jännäksi asian tekee se että ensimmäistä kertaa siellä kiehuu myös lihaa, possua! Sen lisäksi tällä kertaa on tulossa peruna-kukkakaali-kesäkurpitsa sekä erikseen kesäkurpitsa, joka on ihanylivoimaisesti meidän pikku-ukkelin suosikkiaines.

Päädyin alunalkaen tekemään soseita itse lähinnä sen vuoksi että teki mieli kokeilla touhua kun en aikaisempien lasten kanssa niin tehnyt, vaan silloin mentiin ihan kokonaan kaupan valmispurkeilla. Lisäksi aika paljon vaikuttaa myös hinta. En hirmu tarkkaan ole nuita valmiiden ruokien hintoja kaupoissa katsellut mutta kyllähän näille melkoinen hintaero tulee. Myös sen vuoksi mielestäni itsetehty on järkevää että voi oikeasti käydä yh-den ainesosan kerrallaan maun ja allergioiden vuoksi.

Olen tykännyt puuhasta ja voin suositella tätä vähänkin asiaa harkitseville. Ajallisestikaan soseuttelu ei ole ollut ongelma. Kotona tässä vauvan kanssa joka tapauksessa paljon ollaan, joten samahan se on jos kattilassa muutama kasvis/liha/hedelmä samalla kiehuu. 

Itse en kuitenkaan ole niin kiinni tässä ettenkö voisi antaa vauvalleni myös kaupan ruokia ja itseasissa annankin marjoja ja mm. luumua ..ja varmaan annan  kala-ateriat niistä jossain määrin. Koen kalan tekemisen jotenkin vaan niin vaikeaksi, mietin vielä sitä kuitenkin.

Yksi tosi iso apu on ollut Kotiruokaa vauvoille-kirja.
Siinä on ensimmäisestä soselusikallisesta aina vuoden ikäiseksi asti vinkkejä ja ohjeita. Sekä ihan reseptejä valmiisiin vauvanruokiin. 

dsc_0864.jpg

Todella helpottava tekijä näin aloittelijalle!

Ja eikun surrur kaikille vaan,
minäkin lähden jatkamaan samaista asiaa ennenkuin helatorstain kahvivieraat saapuvat.

koti ruoka-ja-juoma