Aamuseikkailu painija Einon Leinon lähiliikunta-alueella

Life Time Story

Jätettiin isimies aamulla toipumaan edellisen iltansa riennoista ja lähdimme poikien kanssa etsimään Eino Leinon lähiliikunta-alueen. Eli siis leikkipuiston, jossa emme olleet vielä käyneet. Puisto ei olekaan saanut nimeään kuuluisan runoilijamme mukaan vaan on myös Eino Leino -niminen painija. Kaikkea sitä oppii. 

Ilma oli ihana ja paikka ihan kiva, ei vedä kuitenkaan vertoja suosikeilleni Lippumäelle ja Peikkometsälle. Puistosta kuitenkin löytyi mm. allaoleva laite johon emme ole törmänneet aiemmin muualla kuin Virossa. Laitteesta on oikein hauskat muistotkin kesäiseltä Viron matkaltamme. Näimme muunmuuassa paikallisen virtuoosin tekemässä siinä mitä ihmeellisimpiä liikkeitä. Itsehän olemme ihan perustasoa, gröhöm. Lisäksi kovan jutun tästä paikasta tekee se, että puiston vierestä lähtee noin puolen kilometrin mittainen luontopolku.

Isoveli

Pikkuveli

Veljekset

Vaikka luontopolku on lyhyt, on matkan varrella silti paljon katseltavaa ja seikkailtavaa. Metsään on laitettu linnunpönttöjä ja muita asumuksia mm. lepakoille, käpytikoille, puukiipijöille ja liito-oraville. Lisäksi metsässä on ilmeisesti ainakin siiliä, supikoiria ja myyriä. Vain muutaman mainitakseni. Me emme nähneet kuin muurahaiskeon, joka sekin kyllä oli Vipelle iso juttu ja muurahaislaulu raikasikin pienen hetken pesän juurella, sekä normaalioravan. Metsässä oli kiviä ja kallioita ja irtopuita (runkoja) kiipeiltäväksi. Kivoja polkuja ristiinrastiin sekä majatarpeita ja valmiita majojakin. Paljon siis tehtävää molemmille pojillemme.

Metsä oli pieni mutta mukava ja vähän taianomainenkin. Tosin minä taidan nähdä kaikissa metsissä jotain taianomaista, sen verran metsistä tykkään. Tänne pitää joskus mennä ilta- tai jopa yöaikaan, niin saattaisi ihan oikeasti nähdäkin niitä metsän asukkeja.

Kun hiljaisuudessa yön hämärässä siellä liikkuisi. Jos siis uskaltaisi, haha.

'Muura-muurahainen, 
kortta kuljettaa.
Ahkerasti aina,
työssä ahertaa.

Kohta on valmis keko komea.

Muura-muurahainen, 
kortta kuljettaa'

 

Heippa!

Minä tästä siirrynkin sunnuntai-illan rauhaisaan viettoon, alkava viikko tulee olemaan jotensakin kiireinen ja raskahko,joten nyt pitää vähän nauttia pelkästä istuskelusta. Ja muistattehan että tämänkin aamun seikkailusta tulee olemaan kuvia myös facebookin NiskaZ-sivustolla, siellä saa myös käydä kurkkimassa =)

(edit: ärrrsyttää, koska vaikka kuinka muokkaan niin osa tekstistä pomppii miten sattuu ja kursivoinnitkin puuttuu tietyistä paikoista, pöh)

 

 

 

Kommentoi