Aamuseikkailu painija Einon Leinon lähiliikunta-alueella

Jätettiin isimies aamulla toipumaan edellisen iltansa riennoista ja lähdimme poikien kanssa etsimään Eino Leinon lähiliikunta-alueen. Eli siis leikkipuiston, jossa emme olleet vielä käyneet. Puisto ei olekaan saanut nimeään kuuluisan runoilijamme mukaan vaan on myös Eino Leino -niminen painija. Kaikkea sitä oppii. 

KMN_5168.JPG

KMN_5173.JPG

KMN_5170.JPG

Ilma oli ihana ja paikka ihan kiva, ei vedä kuitenkaan vertoja suosikeilleni Lippumäelle ja Peikkometsälle. Puistosta kuitenkin löytyi mm. allaoleva laite johon emme ole törmänneet aiemmin muualla kuin Virossa. Laitteesta on oikein hauskat muistotkin kesäiseltä Viron matkaltamme. Näimme muunmuuassa paikallisen virtuoosin tekemässä siinä mitä ihmeellisimpiä liikkeitä. Itsehän olemme ihan perustasoa, gröhöm. Lisäksi kovan jutun tästä paikasta tekee se, että puiston vierestä lähtee noin puolen kilometrin mittainen luontopolku.

KMN_5178.JPG

KMN_5179.JPG

KMN_5181.JPG

Isoveli

KMN_5183.JPG

Pikkuveli

KMN_5187.JPG

Veljekset

kmn_5200.jpg

Vaikka luontopolku on lyhyt, on matkan varrella silti paljon katseltavaa ja seikkailtavaa. Metsään on laitettu linnunpönttöjä ja muita asumuksia mm. lepakoille, käpytikoille, puukiipijöille ja liito-oraville. Lisäksi metsässä on ilmeisesti ainakin siiliä, supikoiria ja myyriä. Vain muutaman mainitakseni. Me emme nähneet kuin muurahaiskeon, joka sekin kyllä oli Vipelle iso juttu ja muurahaislaulu raikasikin pienen hetken pesän juurella, sekä normaalioravan. Metsässä oli kiviä ja kallioita ja irtopuita (runkoja) kiipeiltäväksi. Kivoja polkuja ristiinrastiin sekä majatarpeita ja valmiita majojakin. Paljon siis tehtävää molemmille pojillemme.

KMN_5189.JPG

KMN_5195.JPG

KMN_5199.JPG

KMN_5202.JPG

Metsä oli pieni mutta mukava ja vähän taianomainenkin. Tosin minä taidan nähdä kaikissa metsissä jotain taianomaista, sen verran metsistä tykkään. Tänne pitää joskus mennä ilta- tai jopa yöaikaan, niin saattaisi ihan oikeasti nähdäkin niitä metsän asukkeja.

Kun hiljaisuudessa yön hämärässä siellä liikkuisi. Jos siis uskaltaisi, haha.

KMN_5210.JPG

KMN_5213.JPG

KMN_5214.JPG

KMN_5220.JPG

’Muura-muurahainen, 
kortta kuljettaa.
Ahkerasti aina,
työssä ahertaa.

Kohta on valmis keko komea.

Muura-muurahainen, 
kortta kuljettaa’

 

KMN_5221.JPG

KMN_5223.JPG

KMN_5224.JPG

KMN_5233.JPG

Heippa!

Minä tästä siirrynkin sunnuntai-illan rauhaisaan viettoon, alkava viikko tulee olemaan jotensakin kiireinen ja raskahko,joten nyt pitää vähän nauttia pelkästä istuskelusta. Ja muistattehan että tämänkin aamun seikkailusta tulee olemaan kuvia myös facebookin NiskaZ-sivustolla, siellä saa myös käydä kurkkimassa =)

(edit: ärrrsyttää, koska vaikka kuinka muokkaan niin osa tekstistä pomppii miten sattuu ja kursivoinnitkin puuttuu tietyistä paikoista, pöh)

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *