Keittiö -jälkeen

Life Time Story

Tämän vapaapäivän todo-listalla oli:

-Viikkoruokalista, kauppalista ja kauppa
-Pyykinpesua
-Joulupukki ja Noitarumpu Vipetsin kaa
-Ikea
-Teatteriliput/nouto

-Uimahalli
-Neuvola
-Keittiön lattia
-Budjetti ja laskut

sekä
-Keittiöbloggaus

Muut teinkin mutta neuvola ei vastannut, uimahallin sijasta valittiinkin aamulla pitkään nukkuminen (aah) ja keittiöbloggaus tulee tässä. Meinasi mennä ajallisesti hieman tiukille mutta tiedän että ainakin yksi ihminen odottaa tätä kovasti, joten tässä se nyt vihdoin tulee. Ihan alkuun sanon että olen kyllä ollut keittiöön äärimmäisen tyytyväinen. Keittiö on ihan unelmakeittiöni enkä parempaa ehkä voisi saada.

Myös sen hankkiminen Ikeasta oli kätevää ja palvelu kerrassaan mainiota. Meillä oli keittiösuunnitteluaika klo 16 ja keittiön osat oli kotonamme olkkarin sohvan takana noin klo 21. Tapaamiseen mennessä meillä oli suht' valmis suunnitelma itsellämme paperilla ja Ikeassa teimme sen sitten ammattilaisen kanssa koneelle. Saimme hyviä lisävinkkejä ja huomioita joten oli kyllä hyvä käyttää palvelua. Muutamia materiaalejakin katsoimme vielä paikan päällä ja oveksi valikoimme uudehkon mallin jossa ei tarvita vetimiä ollenkaan vaan niiden tilalla on kolot joista vedetään. Emme halunneet vetimiä muttemme myöskään sileää ovenpintaa joten se oli juuri kuin meille tarkoitettu idea. Tasoksi valikoimme mattavalkoisen koska kiiltovalkea tulee mittatilaustyönä ja me emme kertakaikkiaan haluttu/jaksettu odotella yhtään. Ajattelimme ottaa tämän tason väliaikaistasoksi kun hintakin oli niin halpa mutta valmiissa keittiössä huomasimme että se on juuri oikea tuohon keittiöön. Kiiltävä taso kiiltävän lattian kanssa olisi ollut liikaa. Välitilaan valitsimme alkuperäisen kaakeloinnin sijaan valmiita kiiltovalkeita levyjä. Lopputulos on oikein tyylikäs ja paljon rauhallisempi kuin laatoitus olisi ollut.

Kun keittiö oli koneelle kaikkineen 'piirretty', saimme tulosteet joiden mukaan keräsimme ja maksoimme tavarat varastosta. Lainasimme peräkärryä ja roudasimme laatikot kotiin. Helppoa kuin heinänteko. Koko tämän ajan meillä oli myös tuo pieni Vilpertti mukana (ilman minkäänlaisia raivokohtauksia) joten sekin varmasti kertoo paljon siitä miten helppoa keittiön hankkiminen Ikeasta on. Toki meillä oli jo kokemusta neljän suuren vaatekaapin keräämisestä. Ja kasaamisesta.

Kasaaminen oli miehen sanojen mukaan yllättävän helppoa. Ohjeet olivat selkeät ja materiaalit laadukkaita. Siitäkin varmasti kertoo paljon se että mies kasasi kaiken yksin. Minä ja Vipe karkasimme parin päivän ajan pois tieltä ja niinä iltoina mies keittiön kasaan sai. Sen lisäksi tehtiin pieniä juttuja noin parin viikon ajan. Pieniä juttuja tarkoittaa maalausta, välitilan levyjä, listoituksia, sähkötöitä, lattiaa yms. Nyt keittiö on täysin valmis ja olemme siellä jo valmistaneet arkiruokien lisäksi niin juhlaillalliset kuin syntymäpäiväjuhlatkin. Ja on toiminut erittäin hyvin. 

Lempiasioitani uudessa keittiössäni on: (ei järjestyksessä)
-Toimivuus ja helppohoitoisuus.
-Induktioliesi (ihan taikaa!)
-Kännykän laturit pistorasioiden takana 
-Kaappien kauniit ovet 
-Tasojen kasvanut määrä, jokainen sentti on tarpeen (saimme tasoja yhteensä noin 60 cm lisää)
-Iso pakastin
-Pakastimen ja jääkaapin päällinen joka on täynnä tavaraa. Minulle tulee siitä ihan mummola mieleen.
-Valkoisuus, varsinkin lattian kiilto. 
-Valoisuus
-Erillinen keltainen astiakaappi
-Avohyllyt, joita ensin otettiin vain kolme, mutta joita haimme lisää jälkeenpäin ja täytimmekin koko seinän niillä. 
-Nojatuolinurkkaus, mikä ihana oleskelupesä keittiöön muodostuikaan
-Apukärry. Todellinen apu.
-Allas. Muoto on paljon helpompi kuin entinen pyöreä. Ja myös materiaali joka on komposiittia.
-Astianpesukone, josta ei ihan oikeasti tietäisi että se on päällä ellei siitä heijastuisi lattiaan punainen valo. -mikä hiljaisuus!
Ja sitten vielä se että ruokapöytäni on nykyään niin iso että siinä järjestää juhlaillalliset ja syntymäpäivät. Se myös toimii toimistona ja askartelu/muovailu/taikahiekka/piirustus/seurustelupaikkana. Ja silti siinä riittää tilaa vielä syömiseenkin. MINUN UNELMANI♥ ,ja mikä parasta, se ei ole enää keittiön puolella viemässä tilaa.

Eli siis kaikki on parasta. Jos haluat kysyä jostain tarkemmin niin kerron mielelläni.

Huomasinpa taas että minusta ei olisi todellakaan sisustusbloggaajaksi. Ensiksikään en mitenkään jaksa 'lavastaa' kuvia vaan siellä on kahvinporot ja nokkahuilut sunmuut pöydillä kun niistä kuvaa otan. Toiseksi, en saa kuvista ikinä ihan niin täydellisen näköisiä miltä oikeasti näyttää. Lisäksi en haluaisi millään ottaa liian kertovia kuvia. Siis sellaisia joissa näkyy koko tila. Saman olen kokenut muissakin huoneissa. Tykkään ottaa kuvia tunnelman ja fiiliksen mukaan enkä halua tuoda koko tilaa esille. Ehkä se on ujostelua, ehkä oman tilan suojelua. Pysyn siis suosiolla lifestyle-bloggaajana, vaikka sisustamista rakastankin..

Tuttujen täytyykin siis tulla katsomaan tilanne livenä, mikäli kiinnostaa, kahvit keitän kyllä. Tosin olen minä jo yhdelle kaukana asuvalle ystävälleni tehnyt videokierroksen uudistetussa kodissa. Nykyaikaa.

Tässä nyt kuitenkin muutama kuva joista yleinen tunnelma varmasti välittyy.
Minä tästä käperryn naisten lehden kera lepakkotuolin uumeniin, joka onkin se toinen lempipaikkani nykyään keittiön pesän jälkeen, hyvää yötä, 
Minna/lts

 

Kommentit

Maru/Nuapurissa (Ei varmistettu) http://nuapurissa.blogspot.fi

Mut hei, todellisuudesta kertovat ja elämänmakuiset kuvat on just niitä parhaita! Ymmärrän kyllä, että itse sitä on kovin kriittinen omille kotikuvilleen, sillä tekeehän kodistaan bloggaamalla julkisen. Elämä saa silti näkyä - ja hei, upealta näyttää! Teillä on vaikka mitä ihanaa. <3

KaHeVi
Life Time Story

Kiitos Maru :)
Olen samaa mieltä että elämänmakuiset kuvat toimivat fiilistelyissä ja pidän niistä itsekin, mutta omissa lempiSISUSTUSblogeissani ei kahvinporot kyllä kuvissa näy ;) Yksi niistä taitaa olla eräs Nuapurissa =) 
 

Upsa (Ei varmistettu) http://polkumetsaan.blogspot.fi

Hih, tätä on jännityksellä odotettu! Onnea uudesta keittiöstä :) Kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin! Ja keittiö näyttää hyvälle..

KaHeVi
Life Time Story

Erittäin hyvin on mennyt. Kiitos vaan sinulle, kaikesta! :)  Tämä ON ihana♥

KaHeVi
Life Time Story

Ja sinun pittää joskus tulla livenä katsomaan kun minua ujostuttaa tämä liika kuvailu, heh :D

Upsa (Ei varmistettu) http://polkumetsaan.blogspot.fi

Kiitos kutsusta :) Olisipa kiva joskus poiketa!

Kommentoi