Koska olen aikuinen -laitan silmät kiinni-

P1290378.JPG

P1290381.JPG

P1290382.JPG

P1290383.JPG

P1290385.JPG

P1290386.JPG

P1290391.JPG

P1290392.JPG

Istun taas lempinojatuolissani, keittiössä, radio soittaa vieressäni. On kaunis perjantai-iltapäivä. Tyttö on tullut kotiin viikonlopuksi ja leikkii tenavan kanssa yläkerrassa. Teini on kaverinsa luona. Mies vielä töissä. Laitan silmät kiinni ja nautin ihanasta rauhasta. Välillä aukaisen ne ja ihailen kauniita kotini näkymiä. Suljen ne taas ja mietin. On tammikuun 29. päivä. Olemme lopettaneet herkkulakon jo tähän päivään koska ajattelimme sen olevan paljon kivempaa lopettaa viikonloppuun kuin maanantaihin. Ajateltiin myös että 4 viikkoa on aika super aika, ilman yhtään lerpsahdusta. Aukaisen taas silmät, näen mikron kellon ja mietin että ruoka pitäisi tehdä, ihan kohta, ei ole mikään kiire. Tiedossa on koti-ilta. Kunhan vaan saan sen pöytään niin että mies ja teini kerkeävät elokuvanäytökseensä. Suljen siis taas silmäni ja otan leppoisan asennon. Mietin aamua, kun lähdin töihin, ja koko kaupunginosa oli pimeänä. Missään ei palanut katulamput. Oli todella pimeää,  jopa pelottavaa, ja friikkiä kuten teini saattaisi sanoa. Onneksi parkkipaikalla oli naapurikin puhdistamassa autoaan, muuten olisin juossut takaisin miehen kainaloon nukkumaan. Valot alkoivat vasta moottoritiellä. Aukaisen taas silmäni. Katson uutta ihanaa keittiötä ja mietin, taas kerran, että kyllähän tuossa kehtaa ruveta yhden makaronilaatikon valmistamaan. Ihan kohta. Suljen silmät ja nautin vielä vähän.  Tälläiset hetket on luxusta. Illalla luvassa herkuttelua ja ihana tyttäreni lupasi nukuttaa taaperon että äiti saa katsoa viimeisen Suomiloven. Hitsit kun en tajunnut aiemmin kahvia laittaa termariin, se olisi käynyt tähän, vai olisiko se sittenkin pilannut hetken. Ehkä.  Avaan silmät, kokin hommiin nyt siitä senkin äiti.

Onneksi olen aikuinen. On kiva elää tälläisiä hetkiä.

Ihanaa viikonloppua kaikille, itse lähden huomenna työmatkalle mutta sunnuntaina saadaan sitten lepuutella koko perheen kesken.
Minna/lts

ps. Jos olisin tiennyt että myöhemmin mies tuo minulle kukan, pullojukan, tai että minulla on tyttäreni kanssa todella mielenkiintoiset keskustelut (taas kerran) tai että Star Wars on ollut sekä pojalle että miehelle oikein hyvä elämys, olisi tämä hetki, jos mahdollista, tuntunut vieläkin paremmalle. 

p1290389.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *