Lapset syövät ulkona

Life Time Story

Meidän lasten suuret ikäerot mahdollistavat esimerkiksi seuraavaa:
Tyttäreni (K) suunnittelee aamulla poikaystävänsä kanssa lähtevänsä ravintolaan (Raxiin) syömään ja sen jälkeen uimarannalle sekä sunmuita menoja.
Poikani(H) kiinnostuu päivänkulusta (varsinkin Raxista) ja kysyy K:lta saako lähteä mukaan, ja sisko myöntyy jos veli saa rahan.
Sai.
Lähtivät. 

Olemme aina koittaneet kasvattaa lapsiamme siten että toistaan täytyy kunnioittaa. He myös asuvat samassa huoneessa joten toimeen on tultava.
Ja hehän tulevat, paremmin kuin hyvin. He ovat aina tehneet asioita yhdessä. Sekä kotona että reissussa.
Kun toisella on kaveri käymässä tai yökylässä niin toinen antaa rauhan (yleensä...) ja mm. nukkuu tarvittaessa meidän huoneessa. Samoin tietokoneen ja television käytön ovat joutuneet neuvottelemaan niin että molemmat ovat tyytyväisiä.
Toki heillä on myös riitoja, mutta ei ole montaa kertaa meidän vanhempien tarvinnut olla mitään hirmu sotia ratkomassa. Pieni naljailu ja sisarusriitelyhän kuuluuu asiaan.
Ja jos minä vähänkin osaan lukea asioita oikein niin heidän suhde on viime aikoina jopa parantunut ja paranee päivä päivältä. Ehkä molempien vanheneminen tekee sen?

Olemme siis jotakuinkin onnistuneet. He tykkäävät toisistaan ja viihtyvät toistensa kanssa. 

Mikään muu ei ole minulle tärkeämpää kuin se että tämä meidän pieni perhe kunnioittaa toinen toistaan, sekä nyt, että aikuisena.
Että läheisyys ja rakkaus tuntuu ja näkyy arjen pienissä asioissa. Luulen (ja toivon) että sama linja jatkuu V:n kanssa, että hänellä onkin sitten jo kaksi innokasta isosisarusta seurana erilaisiin tapahtumiin. 

Lisäksi meidän lottovoitto on se että K:n poikaystävä on samanhenkinen. Hänellä itselläänkin on sisaruksia ja on oppinut kotonaan samat arvot, myös tässä asiassa. He tulevat H:n kanssa hyvin toimeen. K onkin sanonut että he ovat ihan samanlaisia. 

Joten, lapset siis söivät tänään ulkona...
ja niin söivät äiti ja isikin...
omalla takapihalla...
kalleimmat ja maukkaimmat pihvit mitä kaupasta sai kera makoisien lisukkeiden. Ja oluen. 

On siis ihan kiva kun lapset käyvät joskus syömässä ulkona ja jättävät meidän aikuiset tänne kotiin syömään kotiruokaa keskenään ;)

Kommentoi