Montako pistettä?

Nyt kyllä mennään sellaisella muistipohjalla enkä meinaa googlettamallakaan lisäinformaatiota löytää joten katsotaan mitä tästä tuleman pitää.
Muistan lukeneeni aikoinaan jostian muotilehdestä pikkujutun, sellaisen vinkin muodossa, jossa kehoitettiin laskemaan vaatteistaan pisteitä. Siis niistä jotka on yllä. Homma meni jotensakin niin että ensin jokaisesta vaatekappaleesta saa pisteen, sitten jokaisesta väristä, ja sitten vielä jokaisesta silmiinpistävästä jutusta, esim. raidoista, isosta huivista, näyttävistä kengistä jne. Saattoi olla myös että eri materiaaleista tuli yksi piste kustakin. Sitä en tosin ole itse käyttänyt. Mutta muita olen, siis ihan alitajuntaisesti ja se on kummasti helpottanut omaa pukeutumistani, tietyissä tilanteissa..

WP_20151209_21_14_38_Pro.jpg

Ylläolevan kuvan pisteet:
Vaatekappaleet: 8 
Värit: 12
Erikoisuudet: 7 (kumpparit mekon kanssa, raidallinen mekko, kukkaro, puhelin, värikäs hattu, iso huivi ja neuletakki yli päällystakin)
Yht: 27

WP_20151210_14_06_09_Pro.jpg

Ylläolevan kuvan pisteet:

Vaatekappaleet: 6 (kun myös reppu huomioidaan)
Värit: ehkä 5
Erikoisuudet: 2 (reppu, puhelin)
Yht: 13

Nyt tuleekin sitten se pieni muistamattomuus-osuus, eli muistelisin että ’normaali-ihmisen’ hyvä pisteytys, siis ettei mene överiksi, on alle 20. Eli tuo minun ensimmäisen kuvani asu on aika räväyttävä, haha. Sitten sellainen ’tyylikkäämpi’ luku on 14, silloin on hillitty ja tasapainoinen tyyli. ja tuo alempi kuva kuuluisi siihen. Ja näyttäähän se toki paljon rauhallisemmalta toiseen verrattuna. Mutta sitten oli yksi aikansa tyyli-ikoneista kuin Windsorin herttuatar, joka piti huolen että hänen pisteensä jäi aina alle 12! Siinäpä vasta tekemistä. Varsinkin talvella Suomessa.. Tätä kutsutaan 14 pisteen säännöksi pukeutumisessa. Rule of 14.

Itse olen nykyään jo pitkään tosiaan pukeutuessani ihan automaattisesti laskenut pisteitä, varsinkin jos ei meinaa mikään oiekin näyttää hyvältä, tai jos haluaa pukeutua juurikin hillityn tyylikkäästi johonkin tilaisuuteen. Tämä auttaa myös tosi paljon silloin jos haluaa laittaa jonkun erikoisen asusteen, vaikkapa näyttävän hatun, korun tai vyön. Laskee vain loput pisteet niin ei mene yli olkoon miten hullu yksi juttu tahansa..

Kannaattapi kokeilla, 
Minna/lts

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *