Remontin parhaat

Koko kotimme läpi pyörähtäneen remontin alkamisesta alkaa olla vuosi. Vuosi sitten syksyllä elettiin jänniä aikoja kun pankkilaina oli selvä, remppasuunnitelmat oli selvät ja edessä oli, ennen remonttia, vielä vain Turkin lomamatka. Rentouttavan reissun jälkeen alkoi niin suunnaton urakka että sitä ei kyllä ole ollenkaan ikävä. Homma pukkasi niin anemiaa kuin hillitöntä ajan puutetta. Itkua, parkua mutta sitten myös tajuttomia onnistumisia. Ei ole kertaakaan kaduttanut että sen teimme. Me rakastamme tätä kotiamme.

Ajattelin nyt listata tähän 5+1 ihan kaikkein parasta ratkaisuamme. Oikeastaan niitä voisi olla  k a i k k i, mutta nämä seuraavat on sellaiset huomattavimmat.

1. Olohuoneen korkea seinä

Aiemman matalan seinän tilalle rakentamamme kattoon asti korkea seinä, oli loistopäätös joka muhiutui remontin aikana. Sattumalta, minä heitin yhtä ideaa ja mies toista ja niistä sitten yhdistyi tämä. Seinä toimii pienenä äänieristeenä yläkertaan joten se on myös siksi käytännöllinen. Toisella puolella oleva porrasholvikin sai kauniin korkean valkoisen seinän jossa roikkuu mm. meidän ihastuttava perhepotrettimme.  Lisäksi siinä oleva tapetti olohuoneen puolella on ihan yksi unelmistani. 

a.JPG

aa.JPG

Blogi1.jpg

2. Ruokapöytä olohuoneeseen

Suurin tuskani ’entisessä kodissa’ oli liian pieni ruokapöytä joka oli ahdistettu liian pieneen keittiön nurkkaukseen. Kun mies heitti ideana että laittaisimme ison pöydän olohuoneeseen, katsoin häntä suurella kulmasohvallamme istuessani kuin halpaa makkaraa. Eihän se mahdu mitenkään. Meni noin 3 minuuttia kun olin kehitellyt päässäni uuden järjestyksen uusilla huonekaluilla ja myynyt (siis päässäni) turhat huonekalut pois ja sanoin että sehän on ihan helkkarin hyvä idea. En sentään varastanut ideaa itselleni. Tämä päätös oli itseasiassa se viimeinen piste, joka sysäsi koko remontin suunnittelun aluilleen. Pöytä on ollut täysi napakymppi, siinä syödään, seurustellaan, työskennellään, askarrellaan, leivotaan, hengaillaan. Se on meidän kodin s y d ä n ♥ Lisäksi entisestä keittiön pöydän paikasta tuli sinne sijoitetun nojatuolin myötä yksi mieleisimmistä löhöilypaikoistamme.

Blogi11.jpg

Blogi12.jpg

Blogi13.jpg

blogi14.JPG

blogi15.JPG

3. Keittiön valkoinen lattia

Vaikka sanotaankin että varsinkaan lapsiperheisiin ei kannata missään nimessä ottaa valkoista lattiaa niin kumoan tämän täysin. Joo, onhan se aina täynnä murusia ja sitä pitää lakaista päivittäin. Sen naarmutkin näkyy kiiltonsa vuoksi mutta ai että se on ihana. Se on kaunis, se on valoisa, se antaa tilaa. Se on i h a n a. En vaihtaisi sitä vaikka se pitäisi luututa päivittäin. Sitäpaitsi olisipa ne samat muruset eriväriselläkin lattialla. 

P8030664.JPG

P8030665.JPG

P8030669.JPG

q.JPG

4. Musta kylpyosasto

Jos oli valkoinen lattia keittiöön oikea ratkaisu niin oli musta kaakeli kylppäriin vähintään yhtä bueno. Monet sanoi tai vähintään ajattelivat että nyt tulee kyllä pimeä ja on varmasti aina likaisen näköinen ja kaikkea muuta mitä nyt (ilkeät) ihmiset haluaa toisten päätöksistä sanoa. (haha) Mutta se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa. Kylppäri on ihan mahtava. Olemme monet kerrat miehen kanssa huokaillut kylpiessämme että tämä yksinkertaisesti on hienoin ja kaunein kylpyhuone missä olemme ikinä käyneet. Saunominen on lisääntynyt ja lisäksi koko kylpyosasto on erittäin käytännöllinen ja yksinkertainen nykyään. Ja tuo kiuas, huh huh miten hyvät löylyt!

r.jpg

s.JPG

u.JPG

v.jpg

x.jpg

xx.JPG

5. Makuuhuoneen tapetti

Enpä olisi ikinä uskonut että joskus laitan kukkatapetin seinälleni vaan nytpä laitoin. Loppuun asti jännitti että miltä se lopulta näyttää mutta voi hitsit, sehän on maailman paras. Tapetti on yhtäaikaa romanttinen ja rouhea, ja lisäksi se on ihanan vaalea mutta värikäs. On ihan kuin meidän makuuhuoneessamme olisi ikuinen kesä. On aika hienoa herätä vapaapäivään ihan rauhassa (joo joo, tuon tenavan kanssa) ja tuijotella tuota kaunista kukkaseinää.

y.JPG

ä.jpg

ää.jpg

+1 Liukuovikaapit

Laitoimme ikivanhojen kaapistojen tilalle makuuhuoneisiin sekä eteiseen liukuovikaapit ja voin sanoa että koko säilytysjärjestelmämme koki (positiivisen) räjähdyksen. Ai, voiko tää olla näin helppoa. 

ö.jpg

Täällä on aika ihana asua♥

Minna/lts

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *