Voihan lehmänkieli..

Life Time Story

..kun se on karhea, lämmin ja limainen. Ihana.

Sisätiloissa saimme ihastella pupua, jolla on monta nimeä. Yksi niistä on Heppu.

Kävimme tänään pienellä maaseutumatkailulla serkkuni luona. Heillä on maatila navettoineen ja kanaloineen. Oli siinä pienellä Vipellä paljon, jos meillä isommillakin, ihmettelemistä. Miten hienoja nykyajan navetat ovatkaan. Lehmämummolan lapsena tykkään navetoiden tunnelmasta ja tuoksustakin ja tämän navetan tunnelmasta jotenkin erityisesti. Lehmät saavat kulkea tiloissa vapaasti, heillä on nukkumiseen patjat! ja lypsykin tapahtuu herkutellen. Onnellisia lehmiä kertakaikkiaan, ja jotenkin sen heistä näkikin. Heitä oli semmoset 200, että ei ihan pieni navetta olekaan..

Ulkona meitä tervehti ensimmäisenä kana-armeija. Yksi heistä oli kukko, joka oli koko ajan valppaana tunkeilijoista.

Ja tämä ihanuus on ihan poikanen vielä. 

Oli todella mielenkiintoista pyöriä katsomassa mm. se miten lypsyrobotti toimii. Lehmä menee tosiaan herkuttelemaan ja siinä samalla robotti täräyttää utareisiin lypsykoneen ja monitorista näkee kuinka paljon tästä lehmästä maitoa tulee. Nähtiinpä sellainenkin tilanne kun yksi yksisarvinen lehmuli koitti onneaan herkkujen suhteen mutta kone ajoikin hänet pois, ei ollut vielä tarpeeksi aikaa edellisestä lypsystä. Mieletöntä! Enempää en kirjoitakaan kun ei ole termit ihan hallussa, kuten huomattiin tuolla kierrellessämme, hihi, ja muutenkin etten selitä jotain asiaa väärin.

Minä olen täällä, ja minä ja miiiiinääää!
Kovin seurallisia ja sosiaalisia nämä lehmät olivatkin. 

Jokaista olisi pitänyt silitellä ja antautua nuoltavaksi, hihi.
Nyt tuoksuukin kädet ihan lehmänkielelle. Viime kerrasta onkin aikaa, tämä on oikein muistorakas tuoksu.

Hene haistaa lehmänkakan..

Nähtävää riitti ja mielenkiintoa olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa mutta sitten oli jo lähdettävä että Vipe pääsi päiväunille. Tuolla se nyt vetelee hirsiä ja näkee varmasti unta ammuvista sarvipäistä ja kotkottavista kanoista. Ja tietysti ruohoa puputtavasta kanista. Uusia asioita pienelle miehelle.

Koot kot kot, sinne jäi kukko kiekumaan ja kana munimaan meidän lähtiessämme.
Kiitos ihanalle serkun perheelle mukavasta päivästä!

 

Kommentoi