Ikuinen laihduttaja iskee jälleen

Tässä sitä taas ollaan. Kolme vuotta sitten käynnistin kuntoprojektin ja onnistuin muutamassa kuukaudessa karistamaan pois kymmenisen kiloa. Sitten muutin uuteen maahan, jätin pois liikunnan ja nautin täysin rinnoin kaupungin kulinaristisista nautinnoista. Kaksi vuotta, ja olen takaisin lähtöpisteessä.

Minulla on kaksijakoinen suhtautuminen laihdutusprojekteihin. Ihailen bodypositiivisuutta ja olen vahvasti sitä mieltä, että ihmisten tulisi hyväksyä itsensä sellaisina kuin ovat. Mikäli naiset miettisivät vähemmän hanurinsa kokoa ja keskittyisivät enemmän siihen, mitä oman vartalon ulkopuolella tapahtuu, olisi maailma huomattavasti parempi paikka.

Ja sitten taas toisaalta minulla on epämiellyttävä olo, kun vaatteet kiristävät ja kessi on tiellä. Ylipaino ei ole terveyden kannalta hyvä asia, enkä yksinkertaisesti nauti peilikuvastani tällaisena. Itsetuntoni on normaalia heikompi ja huomaan käpertyväni sisäänpäin ja jättämään tekemättä asioita. Tuntuu vähän nololta tunnustaa, etten pysty juhlimaan kilojani ja tuntemaan olevani ihana joka koossa.

Siispä olen (jälleen kerran) noudattanut tervettä ruokavaliota kolmisen viikkoa. Lisäksi olen käynyt salilla 4-5 kertaa viikossa. Aloitin tämän blogin pitääkseni yllä omaa motivaatiotani projektin aikana. Tässä tietoa metodistani:

Ruokavalio

Aamupala:
Munakas, vihanneksia ja hedelmiä, kahvi, ehkä joskus joku vihersmoothie (vaikka en erityisesti pidä niistä), TAI kreikkalaista jugurttia marjoilla/hedelmillä, TAI proteiinismoothie (vihaan proteiinijauhoja)

Lounas: Jotain lihaa/kalaa ja vihanneksia, jos on salipäivä niin riisiä/bataattia/quinoaa

Välipalat 1-2 krt päivässä: kreikkalaista jugurttia marjoilla (mikäli en ole syönyt sitä aamupalaksi), TAI pähkinöitä ja hedelmiä, TAI joskus joku laadukkaampi, ei-pahvinmakuinen prodepatukka (olen parhaillaan ihastunut RX-Bareihin)

Illallinen: Samanlainen kuin lounas

img_4683_0.jpg

img_4678_0.jpg

img_4686_0.jpg

En varsinaisesti noudata vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta ei-treenipäivinä pidän hiilarit suht alhaalla. Treenipäivinä tarvitsen niitä selvästi enemmän, koska treenaan suht kovaa ja muuten ei puntti nouse. En myöskään tietoisesti karta mitään ruoka-aineita, vaikka gluteiini taitaakin jäädä tällä hetkellä melko vähäiseksi. Se johtuu lähinnä siitä, että jostakin on tingittävä.

Liikunta

Teen viikon aikana pari korkeasykkeistä HIIT-tyyppistä treeniä ja 2-3 punttitreeniä isoilla liikkeillä (kyykkyä, mavea, pull upeja, jne.) Olen aikaisemmin harrastanut crossfittiä ja haluan aloittaa sen uudestaan, kunhan kehtaan taas näyttää naamaani crossfit-salilla lukuisten feidaamisten jälkeen. Lisäksi kävelen koirieni kanssa pari tuntia päivässä, mutta se on sellaista hitaampaa piskien tahtiin tapahtuvaa löntystelyä. Viikonloppuisin käymme usein haikkaamassa vuorilla, ja se on aika rankkaa liikuntaa. Tällä hetkellä Kaliforniassa missä asun riehuu kamalia metsäpaloja, eikä patikointi taida ainakaan lähipäivinä onnistua surkean ilmanlaadun ansiosta.

Veikkaan, että minulla menee 3-4kk päästä siihen tilanteeseen, missä olin ennen kuin aloin paisua. Kiloista en osaa sanoa kun en niiden tuijottamiseen usko, olisiko 12-15kg? Vaatekoko voisi tippua parilla. Katsotaan mitä sen jälkeen. 

Toistaiseksi motivaationi on ollut hyvä, eikä ruokavalion noudattaminen ole tuntunut erityisen vaikealta (daa, onhan tässä kulunut melkein kolme viikkoa…) Ainoa, mitä olen kaivannut on viini viikonloppuna!

Tervetuloa mukaan seuraamaan projektin etenemistä.

 

 

 

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *