Ladataan...

Hei! Olen havainnut, että meillä monilla on valtava kosketuksen kaipuu. Ja  nimenomaan ei-seksuaalisen kosketuksen kaipuu. Parisuhteessa olevat voivat saada seksuaalisen kosketuksen tarpeensa tyydytettyä, mutta monissa parisuhteissa ei-seksuaalinen kosketus, jossa toiselta ei odoteta mitään, on vähäistä. Yksinelävät ihmiset taas kärsivät usein kaikenlaisen kosketuksen puutteesta. 

Miksi kosketus sitten on niin tärkeää? Toisen ihmisen koskettaessa ihoamme elimistömme alkaa erittää oksitosiini-nimistä hormonia. Tämä hormoni on tunnettu läheisyyshormonina, ja naisen elimistö erittää sitä esimerkiksi orgasmin yhteydessä ja imettäessä vauvaa. Oksitosiini saa aikaan mielihyvää ja se on myös nopein keino lievittää naisten stressiä. Miehet tarvitsevat stressin purkamiseen usein lisäksi testosteronia, mutta molemmille sukupuolille läheisyys ja kosketus tekevät hyvää. 

Seuraavaksi neuvon ihanan harjoituksen, jossa on tarkoitus antaa ja vastaanottaa tälläistä hyväätekevää kosketusta. Opin tämän Sex to Superconsciousness -tantraintensiivillä. Tarkoituksena ei siis ole hieroa tai kiihottaa vaan antaa toiselle hyväksyvää, läsnäolevaa kosketusta. Kokemus voi olla hyvin voimakas ja nostaa esiin voimakkaita tunteita. Itse koin mm. surua yksinäisyydestä ja siitä, että vanhempani eivät kyenneet antamaan minulle hyväksyvää ja turvallista kosketusta ollessani lapsi; toisaalta koin valtavaa kiitollisuutta ja rakkautta. On siis hyvä huomioida, että harjoitus voi nostaa pintaan monenlaisia tunteita ja antaa niille tilaa. 

“While being caressed, Sweet Princess, enter the caress as everlasting life.”

Harjoitus on helppo tehdä. Siihen tarvitaan rakastettu tai ystävä. Harjoituksen voi tehdä joko toista sukupuolta tai samaa sukupuolta olevan parin kanssa.  Tarvitaan vain rauhallinen paikka, aikaa ja tietoisuutta. Voitte sytyttää kynttilöitä  ja/ tai suitsukkeita ja laittaa taustalle soimaan kaunista, rauhallista musiikkia.

 1. Päättäkää, kumpi on ensin antaja ja kumpi vastaanottaja. Myöhemmin vaihdatte osia niin, että kumpikin saa sekä vastaanottaa että antaa hyväksyvää kosketusta.
 2. Varatkaa kummallekin aikaa vähintään 20 minuuttia, mielellään 30 minuuttia. 
 3. Vastaanottaja on alasti. "Palvelija" eli kosketusta antava osapuoli voi peittää vastaanottajan kehon sarongilla ja paljastaa aina alueen kerrallaan kosketettavaksi. 
 4. Ennen aloitusta sopikaa rajoista: onko joitakin alueita, joita ei saa koskea tai tuntuuko jossakin kohtaa kehoa kipua. 
 5. Palvelija käyttää kosketukseen vain toista kättään, mielellään sormet kevyesti yhdessä. Kosketus on hidas ja kunnioittava. Lisäksi kosketus ei pompi sekavasti paikasta toiseen vaan käy kehon läpi sulavassa järjestyksessä, esim. pää, kehon vasen puoli ja sitten oikea puoli. 
 6. Vastaanottaja on ensin selällään, silmät kiinni ja keskittyy vain vastaanottamaan. Hän ei siis vastaa kosketukseen. Sen sijaan hän keskittyy tuntemaan kosketuksen kehossaan ja antaa mielensä seurata kosketusta samalla kun antaa kosketuksen viedä hänet syvälle omaan tietoisuuteensa. 
 7. Palvelija aloittaa kosketuksen sanomalla mantran: “While being caressed, Sweet Princess / Prince, enter the caress as everlasting life.”
 8. Kun palvelija koskettaa pariaan, hän antaa hyväksyvää, rakkaudellista kosketusta ja kuiskaa välillä mantraa vastaanottajan korvaan. 
 9. Jos vastaanottajalla nousee pintaan surua, vihaa tai mikä tahansa tunne, palvelija ei pyri rauhoittelemaan tai lohduttamaan häntä vaan antaa parilleen tilaa kokea tunteen ja jatkaa eteenpäin. Paljon tunteita sisältävää kehonkohtaa voi koskettaa hieman pitempään, mutta siihen ei tarvitse jäädä valtavan pitkäksi aikaa vaan voi siirtyä eteenpäin. 
 10. Kun meditaatiota on kestänyt 10-15 minuuttia, palvelija pyytää vastaanottajaa kääntymään vatsalleen ja jatkaa selkäpuolen koskettamista. 
 11. Jos vastaanottaja ei ole kieltänyt minkään kehonosan koskettamista, on tärkeää koskettaa häntä koko kehon alueelle, myös rintoihin ja   sukuelinten alueelle. Koskettamalla vastaanottajan koko kehoa välttelemättä mitään osaa hän saa kokemuksen siitä, että hän on arvokas ja eheä juuri sellaisena kuin on. 
 12. Kun selkäpuolikin on käyty läpi, vaihtakaa osia. Älkää jakako kokemuksianne vielä tässä vaiheessa vaan vasta sitten, kun molemmat ovat saaneet ottaa vastaan kosketusta.

Päättäkää harjoitus halaamalla tai makaamalla lusikka-asennossa. Kiittäkää toisianne ja jakakaa kokemuksenne. Miltä koskeutus tuntui? Millaisia tunteita heräsi? Kaipaatko pariltasi vielä jotain?

​Toivotan ihania ja eheyttäviä hetkiä kosketusmeditaation parissa. Jos kokeilet tätä, jaa tänne kokemuksiasi siitä, miltä harjoitus tuntui. 

Ladataan...

Tämä juttu perustuu Susan Brattonilta, Esther Pereliltä ja John Graylta oppimiini asioihin. Heiltä olen oppinut, että seksuaalisten tarpeiden ja omien toiveiden ilmaisemisen kumppanille ei tarvitse olla vaikeaa. Ei myöskään tarvitse runoilla kuin Runeberg. Itse asiassa päinvastainen  toimii yleensä parhaiten: nautinnon hetkillä kannattaa keskittyä nauttimaan fyysistä tuntemuksista ja kommunikoida lyhyesti ja ytimekkäästi. 

Esther Perel on belgialainen seksuaalisuuden tutkija ja seksuaaliterapeutti. Perelin mukaan jokaisen kannattaa kehittää seksuaalista sanavarastoaan, oppia kertomaan omista tarpeistaan sekä huomioimaan kumppanin tarpeita.

 

Perelin mukaan seksuaalista tarpeista ja toiveista ilmaisemiseen riittää seitsemän verbiä: antaa, saada/vastaanottaa, pyytää, ottaa, kieltäytyä, leikkiä/kuvitella sekä jakaa. 

 Kerron lyhyesti, mitä Perelin mainitsemat eri verbit voivat pitää sisällään. 

Antaa: Mitä haluan antaa sinulle, jotta voit tuntea itsesi tärkeäksi ja huomioiduksi? Miten haluan koskettaa sinua? 

Saada/ vastaanottaa: Millaista kosketusta haluan vastaanottaa? Millaista seksuaalista kanssakäymistä minun on helppo vastaanottaa? Voinko sallia itseni vastaanottaa nautintoa?

Pyytää: Olenko valmis pyytämään, mitä haluan? Mitä haluan pyytää sinulta?

Ottaa: Otan vastuun omasta nautinnostani ja pyydä kumppaniltasn sitä, mitä haluan ja tarvitsen. Sallin itseni käyttää niin paljon aikaa kuin tarvitsen.  Vaadin saada riittävästi esileikkiä. Otan vastaan kosketusta ja huomiota myös makuuhuoneen ulkopuolella.

Kieltäytyä: Missä menevät minun rajani? Mitä en halua tehdä? Mistä kieltäydyn? Voidakseni sanoa kumppanilleni ja seksille kyllä, minun on asetettava rajani ja kieltäydyttävä asioista, jotka eivät tunnu minusta hyvältä.

Leikkiä tai kuvitella: Usein pitkissä parisuhteissa seksistä saattaa tulla tylsää tai rutiininomaista. Leikki ja mielikuvituksen käyttäminen tuovat suhteen kaikissa vaiheissa seksuaalisuuteen tervetullutta keveyttä ja uudistumista. Leikki voi tarkoittaa vaikka sitä, että ehdottaa kumppanille silmien peittämistä ja toisen kehon tunnustelemista ikään kuin olisi sokea.

Jakaa: Millaisia kokemuksia haluan jakaa kumppanini kanssa? Haluanko jakaa seksuaaliset fantasiani hänen kanssaan vai haluanko pitää ne omana tietonani?

Näillä verbeillä voi ilmaista toiselle jo todella monia asioita. Jotkut näistä sopivat seksuaalisen kanssakäymisen yhteydessä käytettäväksi. Toiset taas toimivat paremmin keskustelussa, joka käydään ennen rakastelua tai sen jälkeen tai jonain seksuaalisesta kanssakäymisestä erillisenä ajankohtana. 

Mitä sitten voi sanoa rakastelun aikana?

Susan Bratton on yhdysvaltalainen seksuaalineuvoja, joka on perehtynyt  etenkin naisten seksuaalisuuteen ja nautintoon monipuolisesti. Hän on sanonut, että naisilla sivistynyt kommunikaatio ja seksuaalinen nautinto sijaitsevat eri osissa aivoja. Jos nainen pyrkii ilmaisemaan kumppanilleen hienostuneesti, mitä hän haluaa toisen tekevän sängyssä, tämä vähentää hänen kykyään tuntea fyysisiä tuntemuksia ja siten nautintoa. Tämän vuoksi Bratton suositteleekin, että monisanaiset keskustelut seksuaalisista tarpeista ja toiveista käydään joskus muulloin kuin kuumimpina hetkinä. Hän toivoo, että ainakin pysyvässä parisuhteessa olevat ihmiset tekisivät keskenään sopimuksen, että rakastellessa kummankaan ei tarvitse ilmaista itseään hienotunteisesti vaan molemmat saavat ilmaista tarpeensa lyhyesti ja sensuroimatta. 

 

John Gray puolestaan on sanonut, että itse aktin aikana tarvitaan vain neljä adjektiivia: kovemmin, pehmeämmin, nopeammin ja hitaammin. 

 

Miten näitä adjektiiveja voi hyödyntää? Esimerkiksi näin:

"Hengitä hitaammin."

"Purista rintojani kovemmin."

"Liikuta kättäsi nopeammin."

"Liiku minussa pehmeämmin."

Mitä mieltä sinä olet? Ovatko nämä verbit ja adjektiivit riittäviä? Haluaisitko korvata jonkin sanan jollain muulla? Jätäthän kommenttisi alle. 

Ladataan...

 

Kuulkaapas, Naiset! Elämä on ihmeellistä. Mulla on takana tosi voimallinen viikko. Osallistuin viime lauantaina Nathan Tantric Heart Celebrationiin, jonka aiheena oli Guiding Star. Yhdistyin illan aikana jälleen sisäiseen valooni, joka on joskus ollut kadoksissa.

Olen sanonut kyllä, kun olen tarkoittanut ei. Ja olen kieltänyt oman totuuteni. Niinpä on välillä tuntunut, että olen eksyksissä.

 

Kulunut viikko on pitänyt sisällään paljon joogaa, meditaatiota ja päiväkirjatyöskentelyä. Kävin myös todella voimallisessa energiahoidossa vapauttamassa suurimman traumani.

 

Ollessani 16-vuotias kolme minulle tuntematonta miestä kidnappasi ja raiskasi minut. Olin ylivallan edessä niin lamaantunut kauhusta, että en kyennyt edes taistelemaan vastaan. Ja siitä olen kokenut valtavasti syyllisyyttä. Olen vuosien saatossa käsitellyt tapahtunutta eri terapiamuodoissa ja monilla muilla tavoilla. Silti raiskaus tuntui kehossani ja energiassani.

 

Nyt kuitenkin olen löytänyt upean hoitajan, joka yhdistää enkelihoitoa, reikiä, regressiota ja kanavointia. Kävin hoidossa, kohtasin raiskaajani, taistelin kaikin voimin vastaan ja huusin kaiken sen, minkä olisin halunnut heille aikoinaan sanoa. Sitten hoitaja häivytti heidän energiansa minun energiakentästäni.

Hoidon jälkeen olin valtavan väsynyt. Minulle nousi kuume ja vuosin verta aivan kuin minua olisi puukotettu. Pari päivää meni nukkuessa.

 

Nyt tunnen vihdoin olevani vapaa. Olen tehnyt voimallista joogasarjaa, joka vapauttaa energiaa juurichakran alueelta. Olen päästänyt irti jännityksistä, joita olen kantanut kehossani 27 vuotta. Eilen tein sarjan ulkona nurmikon päällä ja annoin minulle kuulumattoman energian valua Äiti Maahan.

 

Tänään tunnen, että kehoni kuuluu minulle. Tunnen sen kaikki osat ja sen kokonaisena. Tein heti herättyäni spontaanisti energiaharjoituksen. Se tuntui niin hyvältä ja oikealta, että halusin uusia sen ja kuvata myös videolle.

 

Toivottavasti tästä on teille muillekin iloa ja hyötyä. Ihanaa päivää! 

Ladataan...

Pages