Apinan vuosi 2016

Koska aloitin blogini vasta länsimaisen vuodenvaihteen jälkeen, en päässyt tekemään blogien tyypillistä vuosikoostepostausta. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä Vietnamissa vuosi vaihtuu vasta tänä lauantaina! Vuosi 2016 myös muodostaa omassa elämässäni jollain tavalla selkeämmän kokonaisuuden, kun sen määrittää vietnamilaisen kalenterin mukaan. Viime vuoden vaihteen vietin vielä Kiinassa (vietnamilainen ja kiinalainen uusi vuosi ovat samaan aikaan), mutta heti kiinalaisten lomien loputtua lähdin Vietnamiin ja sen jälkeen ajatukset ovat pyörineet hyvin vahvasti tässä maassa, vaikka en koko vuotta fyysisesti täällä ollutkaan.

Vuosi 2016 oli lyhyesti kuvailtuna yhtä tunteiden vuoristorataa. Tänä vuonna tapahtui elämäni kauheimmat asiat: ison valhevyyhdin paljastuminen ja siitä seurannut perheen hajoaminen ja muut ikävyydet sekä läheisen kuolema. Toisaalta oikeasti rakastuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni ja se on ollut ihanaa. Vastapuhjennutta rakkautta ja parisuhdetta kuitenkin koetteli mun kesätyö Suomessa eli kolmen kuukauden kamala ikävä. Vuoden paras juttu oli kuitenkin ehdottomasti Nguyenin tapaaminen ja se miten yhden yön juttu muuttuikin tapailuksi, sitten etäsuhteeksi ja lopulta oikeaksi parisuhteeksi missä asutaan yhdessä, jaetaan arki yhdessä sekä suunnitellaan tulevaisuutta yhdessä. Menee vähän siirappiseksi, mutta lähtökohdat meidän suhteelle eivät olleet kaikkein parhaimmat, joten itsekin havahdun usein ihmettelemään, että miten nyt ollaankin tässä. 

Muita apinan vuoden huippukohtia oli mm.:

- Angkor wat Kambodzassa. Kambodza ei muuten lukeutunut lempimaihini, mutta kolme päivää viidakossa ja temppeleissä oli upea kokemus.

- Kesä Suomessa. Pitkän ulkomailla vietetyn talven jälkeen oli ihana nähdä perhettä ja kavereita ja viettää kesä merellä parhaassa mahdollisessa kesätyössä, ikävästä huolimatta.

- Sukellusopettajaksi valmistuminen. Sukellusopekurssi oli vaativa ja stressaava, etenkin kolmen päivän loppukoe, mutta siitä kunnialla selviäminen toi mahtavan fiiliksen ja juhlinnat olivat sen mukaiset.

- Perheen vierailu Vietnamissa. Tästä kirjoitinkin jo oman postauksen, mutta oli niin ihanaa viettää joulu ja uusi vuosi perheen kanssa ja näyttää heille uusia kotiseutujani.

Vuodesta 2017 toivon tunnetasolla hieman tasaisempaa menoa. Kaikki on nyt todella hyvin, joten muuten en kaipaa elämään suurempia muutoksia. Haluan asua edelleen Vietnamissa Nguyenin kanssa, tehdä töitä ja käydä Suomessa kesällä riippuen työkuvioista. Ensi vuodelle olemme myös suunnitelleet etsivämme omaa asuntoa/taloa, jotta voisimme muuttaa pois Nguyenin perheen talosta. Olisi myös mahtavaa, jos 2017 olisi se vuosi kun Nguyen pääsee käymään Suomessa ensimmäistä kertaa!

Auringonlasku Angkor watilla

Sukellusasiakkaan ottama polaroid-kuva viime keväältä

Myös Suomessa aika kului sukellushommissa

Kouluttaja, tuore SSI Open Water Instructor ja loppukokeen arvioija

Äiti ja siskokset dyyneillä 

Kommentit

PetraY (Ei varmistettu) http://ulkosuomalainenaiti.blogspot.com.tr/

Onpa tosi kivaa löytaa blogi Vietnamista. Olen ollut maassa aikoinaan oppaana muutaman kauden, ihana maa. Toisten ulkosuomalaisten juttuja on aina mielenkiintoista lukea ja varsinkin mielenkiintoisesta maasta.

Hei ja kiva kuulla! Missä päin Vietnamia olet työskennellyt? Itsekin olen ulkosuomalaisblogien suurkuluttaja ja sunkin blogia olen käynyt lukemassa. :)

Kommentoi