Joululoman road trip

Joulu oli tänä vuonna erityisen ihana, koska äiti, siskot ja siskon poikaystävä tulivat Suomesta tänne Nha Trangiin meidän iloksi. Oli parasta viettää aikaa perheen kanssa ja näyttää niille mun uutta kotikaupunkia ja esitellä parhaat ravintolat ja baarit. Ja vihdoin mun perhe ja Nguyen pääsivät tutustumaan toisiinsa!

Täällä joulu ei ole iso juhla, monessa paikassa on kyllä joulukoristeita ja baarit ovat jouluaattona täynnä, mutta esimerkiksi kouluista ei ole minkäänlaista lomaa. Nguyen ja minä olimme siis myös jouluaaton ja joulupäivät töissä, mutta ennen vuoden vaihdetta otettiin neljä päivää lomaa ja lähdettiin mun perheen kanssa pienelle road tripille. Oltiin saatu vuokralle minibussi kuljettajalla todella huokeaan hintaan ja oli ihan luksusta matkustaa aivan uudessa ilmastoidussa autossa. 

Ensimmäinen kohde oli Dalat, pienehkö kaupunki 1500 metrin korkeudessa Nha trangista sisämaahan päin. Ajomatkalla maisemat muuttuivat koko ajan upeammiksi kun kivuttiin vuoren rinteitä ylöspäin. Vähän meinasi tosin pelottaa välillä, kun kuski kaahasi ja ohitteli pienillä ja mutkaisilla vuoristoteillä ja jouduttiin aina välillä muistuttamaan, että ei tässä ole kiire mihinkään. Dalatiin saapuessa tuntui, kun olisi tullut toiseen maahan, ilma oli n. 10 astetta viileämpi kuin Nha trangissa ja palmut olivat vaihtuneet mäntyihin. Ihmiset ja talot näyttivät erilaisilta. Dalat on tunnettu kukka- ja vihannesfarmeistaan ja jokapuolella kaupunkia oli todella hienoja kukkakoristeluja.

Nguyen on käynyt Dalatissa aikaisemminkin ja oli suunnitellut meidän ohjelman. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului vierailu vesiputouksilla, temppelialueella ja näköalapaikalla. Pistäydyttiin myös pienellä mansikkatilalla poimimassa mansikoita. Dalatista jäi tosi kiva ja symppis fiilis ja tänne tullaan varmasti toistekin! Toisen päivän aamuna kierreltiin ja shoppailtiin tuliaisia ja puolen päivän aikaan lähdettiin kohti Mui ne:ta. Maisemat olivat taas mielettömät ja vaihtuivat vuoriston mäntymetsistä hiekkadyyneihin ja dragon fruit-farmeihin. Mui ne on pieni rantakaupunki Nha trangista etelään ja koko Mui ne on käytännössä yksi rannan suuntainen tie, jonka varrella on ravintoloita ja hotelleja. Itsessään aika tylsä paikka (ainakin mun ja Nguyenin mielestä), mutta muutamaksi päiväksi ihan kiva. 

Muinessa käytiin katsomassa valkoiset ja punaiset hiekkadyynit. Varsinkin valkoiset hiekkadyynit oli aika absurdi paikka, keskellä ei mitään nousee valtavat valkoiset/keltaiset hiekkadyynit, vaikka muuten maaperä on Muinessa punertavaa. Dyynit on Muineen tunnetuin nähtävyys ja siellä oli älytön määrä mönkijöitä ja jeeppejä, joilla olisi voinut käydä ajelemassa. Me kuitenkin piheinä päätettiin kävellä ja oli ihan parasta juosta dyynejä alas. Käytiin myös punaisilla dyyneillä, missä nähtiin kaunis auringonlasku. Muuten aika Muinessa meni syödessä ja kaljotellessa ja sitä yhtä kadun pätkää ees taas kulkiessa. Käytiin myös rannalla, mutta se oli paljon likaisempi kuin Nha trangissa, joten ei viihdytty siellä kovin kauaa. Neljäntenä päivänä lähdettiin aamupalan jälkeen ajamaan takaisin Nha trangiin, että keretään uuden vuoden juhlintoihin mukaan.

Reissu oli tosi onnistunut ja oli niin helppoa matkustaa isollakin porukalla, kun alla oli oma auto ja mukana yksi vietnaminkielen taitoinen. Meillä ei ole yleensä kovin paljon yhteisiä lomapäiviä, joten en ole päässyt kauheasti täällä reissailemaan. Siksi oli niin ihanaa päästä näkemään uusia maisemia ja lomailemaan yhdessä perheen kanssa. 

IMG_3979.JPG

Jaloittelutauko matkalla Nha trangista Dalatiin

IMG_4103.JPG

Matkaseurue vesiputouksilla

img_4102.jpg

Matkalla Dalatista Muineeseen

IMG_4121.JPG

Nguyen juoksee hiekkadyyniä alas

IMG_4158.JPG

Veera-sisko ihailee auringonlaskua

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *