Uuden vuoden kukkaloistoa

Nyt eletään jo vietnamilaisen uuden vuoden kolmatta päivää ja Nguyen palasi tänään lomalta töihin. Ennen varsinaista uuden vuoden postausta haluan kuitenkin vielä palata aikaan ennen uutta vuotta, sillä se oli mielestäni parasta koko vietnamilaisessa uudessa vuodessa. Ihania koristeluja, juhlia ja hauskaa suureen juhlaan valmistautumisen jännitystä. Viikkoa ennen the päivää kaupunki alkoi täyttyä kukista, hedelmäpuista ja -pensaista sekä uuden vuoden koristeista. Yritykset ja perheet ostavat uudeksi vuodeksi paljon kukkia ja koristeita onnea tuomaan, joten myyjät kaikkialta provinssista tulevat kaupunkiin ja asuvat viikon kadulla kukkiensa kanssa. Koko kaupunki oli myös koristeltu värivaloilla, erilaisilla kukka-asetelmilla ja bonsaipuilla. Kävimme harva se päivä vain ajelemassa ympäri kaupunkia ihastelemassa sen kauneutta.

Yritykset järjestävät täällä työntekijöilleen uuden vuoden juhlia samaan tapaan kuin Suomessa järjestetään pikkujouluja ja mekin kävimme työpaikkojemme juhlissa sekä ystävien järjestämissä illanistujaisissa. Erikoisimmat juhlat olivat koulussa, missä opetan. Puoli kuudelta juhlien alkaessa ruokaa ja juomaa alkoi tulla pöytiin hirveään tahtiin. Syötiin, juotiin ja välissä yritettiin hieman keskustella, mutta koko ajan oli hirveä kiire. Noin tunnin päästä miehet rupesivat laulamaan karaokea korvia särkevällä volyymillä ja naiset siirtyivät ulos keskustelemaan. Me ulkomaalaiset opettajat yritimme vielä keskustella pöydissä, mutta tarjoilijat elehtivät selkeästi haluavansa jo päästä siivoamaan. Seitsemän aikaan juhlapaikka oli jo lähes tyhjä ja juhlat ohi. Hyvin hätäinen tunnelma, mutta pääsin ainakin vähän tutustumaan työkavereihini, joita yleensä vain näkee pikaisesti käytävillä. 

Koulut ovat täällä tosiaan suljettuina kaksi viikkoa uuden vuoden takia ja toinen lukukausi alkaa vasta loman jälkeen. joten minullakin on vielä muutama päivä lomaa ennen töihin paluuta. Aloitan loman jälkeen uudessa työssä biologian opettajana ja olin toivonut voivani loman aikana jo hieman suunnitella tulevan lukukauden tunteja, mutta useista pyynnöistä huolimatta en ole vieläkään saanut edes kurssien oppikirjoja. On kai siis pakko vain rentoutua vähän lisää! 

IMG_4321.JPG

Hedelmäpuita jalkakäytävällä

IMG_4324.JPG

Tämä on yksi kalleimpia uuden vuoden kukkia. Näyttää aluksi risukasalta, mutta puhkeaa kukkaan juuri ennen uutta vuotta (toivottavasti).

IMG_4332.JPG

Tässä toivotetaan kaikille vietnamilaisille menestyksekästä uutta vuotta kommunististen symboleiden kera

IMG_4365.JPG

Ennen uutta vuotta useat vietnamilaiset pukeutuvaat perinteisiin Ao Dai -asuihin ja kuvauttavat itsensä uuden vuoden koristeiden edessä. 

IMG_4366.JPG

Chuc mung nam moi, eli hyvää uutta vuotta vietnamiksi.

IMG_4385.JPG

Bonsai

IMG_4387.JPG

2017 on kukon vuosi

IMG_4400.JPG

Minäkin halusin kuvan uuden vuoden koristelujen kanssa, mutta Nguyenin poika Bao ei ollut kuvaustuokiosta yhtä innoissaan…

IMG_4404.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *