Seitsemännentoista päivän luukku
Joulunvihjaajan joulukylpykalenteri jatkuu ankein kuvin ja suurin edistysaskelin. Eilen uunissa paistui lanttu- ja peruna-punajuurilaatikot. Ensimmäistä kertaa ever ja hyvänen aika miten helppoja ne oli tehdä. Nyt vain ihmettelen, että mistä tämä yht’äkkinen laatikkohimo minuun iskeytyi. Liekö ollut tämän kalenteripahasen aikaansaannosta. Perin erikoinen ilmiö joka tapauksessa.
Nyt kun kuitenkin olen tällainen jouluntuoksuinen joulumuori, niin jaanpa myös nämä superhelpot reseptit.
Laatikot
500 g valmista lanttu- tai peruna-punajuurisosetta (ei siis sekaisin vaan joko tai jompaa kumpaa)
1 dl luomu kermaa (koska tämä valinta takaa lehmille lehmänarvoisen elämän)
2 luomu kananmunaa (koska tämä valinta takaa kanoille kananarvoisen elämän)
1/2 dl korppujauhoja (omani teen monitoimikoneessa kuivista leivän kannikoista)
2 rkl palmusokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
mustaa pippuria myllystä (valkopippuri voisi olla paremepaa, mutta sitä minulla ei ollut, joten mustapippuri oli ihan hyvä valinta)
Sekoita kaikki aineet ja kaada seos vuokaan. Älä täytä vuokia ihan täyteen, sillä laatikot kohoavat uunissa. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 175° C, 1,5 tuntia.
Syötyäni jo yhden laatikon, voin todistaa, että tällä reseptillä saa erinomaista lanttulaatikkoa, jossa on vain yksi vika. Se on lanttulaatikkoa. Se tuoksuu hyvälle, kuuluu jouluun, mutta maistuu sille itelleen eli laatikolle.