Avokadopastaa vaikka joka päivä
Njam! Gullichsenin avokadopasta on ollut niin paljon eri medioissa ja tosi monissa blogeissa tänä keväänä. Mutta silti aion sen omaanikin lisätä. Rakastan tätä nopeaa ja helppoa tuokaa yli kaiken tällä hetkellä. Sen tekoon ei tarvitsee aikaa kuin 10 minuuttia eli helppo ratkaisu duunin jälkeen tehtäväksi.
Resepti on kirjoitettu neljälle, mutta me ainakin kotona syödään aina puokkiin 🙂
Tässä resepti :
1 valkosipulinkynsi (jätän usein pois kokonaan…)
½ chiliä (poista siemenet) – käytän yleensä 1/3 osan tai kuivattua chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa (usein menee 3 pienempää avokadoa)
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa (käytän usein kuivattua – huomattavasti edullisempaa!)
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa (laitan usein noin 50-70g ainoastaan toista juustoa)
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400-500 g spagettia (tuorepasta toimii parhaiten – mutta muista että täytyy olla al dente!)
- Keitä spagetti – anna valmistua kun teet soosin. Muista tarkkailla, ettei keity yli. Pastaveteen tulee laittaa suolaa (mieluiten merisuolaa). Veteen tulee olla todella suolaista kuin merivesi.
- Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan.
- Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
- Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
- Sekoittele ja maista.
- Lorauta pienimäärä pastan keitin vettä kastikkeeseen. Maista!
- Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton. Mutta aloita ensin vähemmällä määrällä suolaa!
- Lisää pasta kastikkeen sekaan ja sekoita kunnolla.
- Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
- Tarjoile heti!
Lähde: Safkaa -kirja.