Matkamuistoja Roomasta

Roomasta on aiempien lomien myötä ehtinyt jonkin verran kokemuksia kertymään. Pidän kaupungista niin monella tapaa; rakastan kuumia kesäpäiviä ja lämpimiä iltoja, kaupungin määrätynlaista pienuutta ja helppokulkuisuutta, puistojen vehreyttä ja Tiber-joenrantaa sekä tietenkin niitä monia ravintoloita, joista lähes aina saa laadukasta ruokaa ja juomaa kohtuuhinnalla. Olemme useimmiten yöpyneet Piazza del Popolon vieressä, josta lyhyt matka viereiseen Villa Borghese -puistoon. Vietämme yleensä paljon aikaa Trasteveren alueella sekä kesällä auki olevissa jokirannan ravintoloissa. Perusnähtävyydet kuten Pantheon, Fontana di trevi, Vatikaani, Circus Maximus jne. on käyty läpi mutta Colosseumin olemme nähneet ainoastaan ulkoapäin. Jostain syystä monen tunnin jonottaminen 35 asteen helteessä ei ole kiinnostanut, joten tämä nähtävyys koetaan nyt vielä talven aikana.

  

Ystäväni suosituksesta löysimme piknik-paikaksi pari vuotta sitten Gianicolo-kukkulan josta on upeat näkymät Roomaan. Paikalle kannattaa tulla hieman ennen hämärän tuloa, sillä on upea katsoa miten kaupungin valot tulevat näkyviin. Koska nousua kukkulalle on jonkin verran, olemme ottaneet taksin mennessä ja kävelleet alas Trasteveren puolelle illallistamaan.

Viime kesänä vuokrasimme skootterin ja ajelimme sillä aina Ostiaan asti täysin tietämättöminä, että se on puolen vuoden kuluttua asuinpaikkamme. Jos vähääkään kaksipyöräiset kiinnostavat niin suosittelen lämpimästi skootterin vuokraamista. On meinaan aika ihanaa vaihtelua päästä kuumasta kaupungista merenrannalle.

Pian näemme nämä samat maisemat heinäkuun sijaan tammikuussa. Tällä hetkellä Roomassa on melko kylmä, päivisin n. 13-15 astetta ja öisin jopa 4 asteen tienoilla. Bikineitä ei siis ihan heti tarvita. 

Kirjoittelen pian noista suosikkiravintoloistamme joista muodostunut jo lähes vakiopaikat reissuillamme. Jos sulla on ravintola tai nähtävyys joka meidän koettava matkan aikana, niin vinkkejä tulemaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *