#12 INDONESIA

Sijainnit: Canggu, Bali 8°39.21 S 115°08.3 E

Kuta, Lombok 8°55 S 116°17 E

Gili Air, Lombok 8°21 S 116°04 E

Uluwatu, Bali 8°49.44 S 115°5.7 E

Meillä oli viikon loma koulusta, koska ollaan saavutettu puoliväli semesteristä (?! Mihin tää aika häviää), joten lähdettiin lomalle tyttöjen kanssa Balille ja Lombokille. Bali on mulle tuttu reilun vuoden takaiselta reissulta ja olikin ihanaa palata Cangguun, jossa aivan älyttömän hyvät ruuat ja tutut kahvilat yllättivät aivan törkeän hyvällä safkalla. Jos suuntana on Canggu, suosittelen varsinkin ruokapaikkoja nimeltään Cafe Organic, Lifecraft ja Shady Shack. Cangussa kävin myös surfaamassa pari kertaa ja toisella kertaa alkoi jo vähän hahmottua miten se surffilauta oikein toimikaan.

Canggusta suunnattiin Emman kanssa Lombokille, joka on parin tunnin venematkan päässä Balista. Se on vähemmän turistien suosima kohde ja surffareiden paratiisi. Vuokrattiin heti skootterit, joka oli ehdottomasti oikea valinta. Tiet ovat lähes joka paikassa todella hyvässä kunnossa ja näin pystyttiin löytämään monia upeita ja autioita rantoja! Kävin myös surfaamassa ensimmäistä kertaa riutalla, eli aallot muodostuivat keskelle merta, eikä rantaan. Aallot olivat vähän turhan isoja mun makuun, mutta tuntuihan se aika siistiltä sieltä saada muutama hyvä aalto! Ruoka oli hieman edullisempaa lombokeilla ja luonto aivan törkeän kaunista! Joten jos haluat vähemmän turistiseen paikkaan, suosittelen Lombookia siihen tarkoitukseen.

Lombookin pääsaarelta suunnattiin keskiviikkona Gili Airille, joka on tosiaan myös tuttu paikka mulle. Siellä otettiin aurinkoa ja snorklattiin eli aivan pelkkää rentoutumista tällä paratiisisaarella. Sarah, Viona, Louise ja Annli saapuivat myös Gileille, eli nähtiin tyttöjen kanssa uudestaan! Huikea sää ja hyvää ruokaa, tietysti!

Viimeiset kaksi päivää vietettiin Uluwatussa. Kävin surfaamassa kerran taas hieman suurissa aalloissa ja lisäksi vierailtiin Uluwatu temppelissä tyttöjen kanssa. Yritettiin nähdä viimeinen upea auringonlasku, mutta tällä kertaa pilvet eivät olleet meidän puolella ja juuri ennen auringonlaskua aurinko meni pilveen.. Maanantaina sitten olikin paluu Malesiaan ja matkustuksen lomassa opiskelin tulevia tenttejä varten, jotka tätä kirjoittaessa ovat jo ohi ja toivottavasti läpi.

Koulu siis jatkuu omalla painollaan ja vaikka loma oli tosi onnistunut, oli myös kiva palata kotiin ja nähdä kaikkia kavereita taas! Game of thrones on myös alkanut ja täällä on onneksi paljon faneja, joten jaksoja ei tarvitse yksin katsoa. Perjantaina onkin sitten suuntana Singapore reilun kymmenen vaihtarin kera, joten ei tässä tarvitse paikalleen jäädä 😀 Eli hyvin menee ja elossa ollaan! Loppuun vielä pieni kuvagalleria indoista, no can do -liian nätti paikka, etten jakais näitä kuvia teidän kanssa.

//Tuovi

CANGGU, BALI

Canggu on ruokaparatiisi, joka on täynnä ihania kahviloita, josta saa aina freshiä ruokaa. Kivaa vaihtelua Malesian riisille ja nuudelille!
Käytiin istumassa iltaa Pretty Poisonissa. Baari on rakennettu skeittibowlin ympärille.
Balilla ei voi välttyä törkeen hyviltä smoothiebowleilta. Näitä mä söin joka päivä, ennen surffia, surffin jälkeen, you name it.
Megan, Annli, Viona, Louise ja Sarah
Mä ja mun surffi-guide

KUTA, LOMBOK

Lombokin autioilta rannoilta löytyi upeita simpukoita ja koralleita
Tampah Beach, Lombok
Tanjung Bongo, Lombok
Surffaamisen hyvät aallot Lombokilta löytyy Gerupukista, sieltä voi vuokrata laudan ja ottaa venekyydin aalloille
Vesillä hymyilyttää Emman kanssa
Pantai Tanjung Aan Beach, Lombok

GILI AIR, LOMBOK

Gili Air -saari
Puolikas auringonlasku Gili Airilla

ULUWATU, BALI

Uluwatu temppeli

hyvinvointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *