#13 SINGAPORE

Sijainti: Singapore 1°22 N 103°48 E

Wowowowow! Oltiin viikonloppu Singaporessa ja siitä tuli kyllä heittämällä yksi lempikaupungeista. Saavuttiin Singaporeen maanantai aamuna ja otettiin samantien kolmen päivän metrokortit. Hintaa oli 13€ ja Singaporessa metro vie melkein minne ikinä haluat ja jos metro ei jonnekkin yllä, bussiyhteys on varmasti saatavilla. Hostellimme sijaitsi Little Indiassa ja suunnattiinkin heti syömään törkeän hyvää Intialaista ruokaa. Vaikka Singapore onkin huomattavasti kalliimpi kuin muut Southeast Asian maat, on ruoka ja liikkuminen edullisempaa kuin Suomessa ainakin paikoissa joihin me mentiin. Singaporesta voi myös löytää huippuja foodcourteja, esimerkiksi East Coast Lagoon Food Market ja Telok Ayer Market, joissa ruoka on edullisempaa ja paikallisten suosimaa.

Perjantaina käytiin erittäin omalaatuisessa Chinatownissa, koska se muistutti kaikkea muuta, kun normaalia Chinatownia. Se oli siisti, tilava ja lähinnä siellä myytiin vain tuliais-tavaraa. Sieltä suunnattiinkin Haji Lanelle, joka on taas enemmän hipster-street, pieniä putiikkeja ja värikkäitä rakennuksia. Täällä syötiin matkan parhaat jäätelöt!

Haji Lanelta suunnattiin Garden Bayn suuntaan. Löydettiin F1-rata ja jäätiin katsomaan upea auringonlasku maailmanpyörän juurelle. Vaikka vähän itkenkin, kun Coachella jäi tänä vuonna väliin, tuo kyseinen auringonlasku auttoi hieman ymmärtämään, että ei se ehkä olekkaan maailmanloppu.

Lauantaina herättiin sateeseen. Onneksi tällä luokkaretkellä oli minä ja 16 muuta vaihtaria, joten aika nopeasti selvisi, että voidaan suunnata museoon. Kyseessä ei onneksi kuitenkaan ollut mikään perinteinen taidemuseo vaan ArtScience Museum at Marina Bay ja näyttelyn nimi oli Future World: Where Art Meets Science. Museo oli interaktiivinen, eli päästiin olemaan osa taidetta ja vaikuttamaan siihen. Vaikka siellä olikin paljon lapsia, löytyi tekemistä myös lapsenmielisille vaihtareille. Väritettiin kuvia ja saatiin kuvat eloon, paljon hienoja kuvaseiniä ja upea peili-valo huone. Pääsylippu oli 10€ luokkaa opiskelijalle.

Museon jälkeen suunnattiin Gardens by the Bayhin ja vaikka se on jo itsessään puisto suurine tekopuineen, osa porukasta halusi nähdä puutarhat, jotka olivat kupolien sisällä. Pääsylippu oli vajaa 20 euroa. Näistä ehdottomasti kauniimpi oli Clouds dome. Valitettavasti turistien on pakko ostaa pääsylippu molempiin puutarhoihin ja Flower dome ei ollut ihan niin vaikuttava, mutta totta kai sen läpi käveli.

Sade jatkui ja oltiin vähän niin kuin jumissa puistossa, joten päästiin juoksemaan sateeseen, ettei tarvinnut jäädä viettämään loppupäivää sateiseen puistoon. Tämän jälkeen saatiin päähän pinttymä, että on päästävä Pizza Huttiin. En ole syönyt kertaakaan pizzaa täällä ollessa, joten ajatus tuntui jotenkin houkuttelevalta. Pizza Hutin löytäminen sen sijaan ei ollut ihan niin yksinkertaista. Tiedettiin, että se on ostarissa, mutta Singapore ilmeisesti rakastaa ostareita, koska niitä oli kolme vieri vieressä. Voitte varmaan arvata, että Pizza Hut löytyi sieltä kolmannesta sen jälkeen, kun oltiin koluttu kahden ensimmäisen infotaulut läpi. Ja ei –meillä ei ollut nettiä..

Erinomaisten pizzojen jälkeen suunnattiin Marina Bay Sandsin valo-vesi showhun. Se on ilmainen show, joka viikonloppuisin pyöri kello 20, 21 ja 22. Show kesti 15 minuuttia ja mun mielestä se oli hieno, kun valot osuivat veteen juuri oikeaan aikaan ja musiikki soi taustalla.

Iltaa vietettiin yhdessä rannassa kuunnellen musiikkia ja jutellen. Otettiin myös kevyt 4 kilometrin kävely jokea pitkin ja yritettiin päästä tanssimaan, mutta ihmisillä ei ollut oikeanlaisia kenkiä. Eli jos haluat tanssimaan Singaporessa, varmista että kengissä on lenkki kantapään takana, flipflopit tai birkenstockit eivät käy.

Sunnuntaina suunnattiin Botanic Gardeniin. Se on ilmainen iso puisto ja se oli kiva paikka myös ihan vain hengailuun tai piknikillä oloon. Sieltä löydettiin Orkidea-puisto, jonka sisäänpääsy oli yhden euron luokkaa. En ole kauhean kukkahenkinen, mutta olihan siellä kiva kävellä.

Puiston jälkeen suunnattiin Arab streetille, jossa on paljon Lähi-Itä ruokaa ja kojuja. Löydettiin hyvät falafel-wrapit täältä ja erittäin nätti Masjid Sultan-moskeija. Täältä suunnattiin hostellin kautta maailmanpyörän juurelle ennen lennon lähtöä, mutta auringonlasku meni tällä kertaa pilveen.

Lento lähti 22:30 kotia ja lentokentällä kaikki sujui erittäin sutjakkaasti. Kentälle muuten pääsee samalla metrolipulla, joten Grabia ei tarvittu tällä reissulla! Reissu oli siis kaikin puolin erittäin onnistunut ja edes lauantain sade ei haitannut! Singaporelle siis vahva suositus, jos oot matkustamassa Aasiassa. 3 päivää riittää vallan mainiosti näkemään kaupungin, mutta voi siellä pitempäänkin viettää, jos siltä tuntuu! Nyt taas vähän opiskelua ja ensi viikonloppuna meillä on homestay, eli mennään paikallisiin perheisiin viettämään viikonloppua. Katsotaan mitä sen jälkeen keksitään!

//Tuovi

Chinatown ”reunalla”
ArtScience museo
Kun kerää tarpeeks jengiä reissuun, voi vallata koko dormin 🙂
Botanic Garden

Gardens by the bay

 

Charlotte, Noal, Malo, Mike ja Annli

Haji Lane

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *