#15 THAIMAA

Sijainnit:

Koh Phangan 9°43′0″N 100°0′0″E

Chiang Mai 18°47’46”N 98°58’45” E

Pai 19°21′32″N 98°26′12″E

Thaimaaseen lähdettiin kuuden hengen voimin selvittämään millaiset nämä legendaariset full moon –partyt ovat. Ensimmäinen stoppi oli siis Koh Phangan saari, jossa nautittiin auringosta, merestä pre partyistä eli jungle-partyista ja lopulta sunnuntaina full moon –partyista! Molemmat juhlat olivat hyvät, mutta uskon, että kerta riittää näkemään mistä on kyse. Hostellina toimi treechart hostel, ja jos ei lasketa super kovia sänkyjä, hostelli oli kiva. Tien toisella puolella oli foodcourt ja tutustuttiin täällä taas kerran upeisiin ihmisiin!

Koh Phangan seikkailun jälkeen otettiin lentokone ja siirryttiin pohjois-Thaimaahaan ja Chiang Maihin. Chiang Mai on tunnettu temppeleistä, mutta me päätettiin siirtyä temppeleiden sijaan vesipuistoon, josta voin vaan sanoa, et huhhhuh oli hauskaa! Jos joskus oot katsonut wipe out –tv ohjelmaa, toi vesipuisto oli kuin se. Vesipuiston nimi oli Grand Canyon (hahah) hyppäsin siellä myös ”cliff-jump”in eli 10 metristä kanjonin pohjalle veteen, joten voidaan sekin viivata nyt yli bucket listalta.

Chiang Maista otettiin bussi ja yli 700 mutkan jälkeen saavuttiin Paihin. Pai on pieni kaupunki, joka on täynnä ihania kahviloita, vege-ruokaa, joogaa ja meditaatiota. Jos ikinä eksyt Paihin, menkää deejai backpackers hostelliin. Auringonlasku on upea hostellilta, siellä on koiria ja ilmaista joogaa ja meditaatiota joka päivä! Lisäksi hostellin henkilökunta järjestää muutakin ohjelmaa, kuten bbq-illan niin, että ensin mentiin yhdessä paikallisille markkinoille ostamaan grillieväät ja sitten grillattiin yhdessä. Niin siistiä! Pai on lähinnä vaan hengailua ja syömistä, mutta silti siellä voisi viettää todella paljon aikaa. Törmättiin muutamaan reissariin, jotka olivat alun perin tulleet Paihin muutamaksi päiväksi, mutta se olikin muuttunut kuukaudeksi tai pidemmäksi ajaksi. Meillä kuitenkin valitettavasti koulu odotti, joten sanottiin heipat Paille kolmen päivän jälkeen ja suunnattiin takaisin Chiang Maihin.

Chiang Maissa käytiin tutustumassa pariin temppeliin ja yöllä yhdeltä alkoi suomen kultapeli jääkiekossa. Onnekseni mukana oli pari muutakin suomalaista, joten ei tarvinnut yksin kattoa peliä! Huhhuh hyvää duunia Leijonat! Aamulla suunnattiinkin jo takaisin lentokentälle ja kymmenen päivää Thaimaassa olikin kulunut taas aivan liian nopeasti.

Nyt kesäkuussa mulla alkoikin duunit jo suomeen, joten matkustelu jää vähemmälle. En ole itseasiassa varma, matkustanko enää minnekkään ennen suomen paluuta. Huikeita reissuja kuitenkin on takana ja nyt voi alkaa keskittyä työhön ja kohta pitäisi myös aloittaa tentteihin lukeminen, aijaijai!

Tämmöistä tällä kertaa, antaa kuvien puhua Thaimaan puolesta!

//Tuovi

KOH PHANGAN

täysikuu

CHIANG MAI

Grand Canyon vesipuisto
PAI

 

 

 

 

 

         

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *