#2 CHECKLIST

Sijainti: Lappeenranta 61°3.84 N 28°5.70 E

Mitäs pitää muistaa tehdä ja ottaa huomioon ulkomaan muutossa ja vaihtoon lähdössä? Lähden itse LUT:in kautta opiskelijavaihtoon, joten vaihtoasiat Malesian yliopiston kanssa on ollut helppo hoitaa koulun vaihtaritoimiston kautta. Tässä tulee mun checklist koskien kaikkea muuta, mikä liittyy lähtövalmisteluihin. Apuna on käytetty parasta reissukirjaa, eli Madventuresin Uusi Kansaivälisen Seikkailijan opas -nimistä teosta. Suosittelen kirjan lukemista kaikille reissuhenkisille ja sitä suunnitteleville, sieltä löytyy vinkit kiperimpiinkin tilanteisiin.

tehty.png

➕ eVAL hakemus opiskelijaviisumia varten (aloitin tekemisen marraskuussa ja hyväksyntä tuli viime viikolla, joten aloittakaa viisumien hakemuksten teko heti kun mahdollista)

➕ Kämppä hankittu

➕ Lennot ostettu

➕ Vuokrasopimus irtisanottu (sekä kotivakuutus ja sähkösopimus)

➕ Töistä irtisanouduttu

➕ Rokotukset otettu (otin Malesiaa varten rokotteet A-hepatiittia, aivokalvontulehdusta, japanin aivokuumetta ja influenssaa vastaan)

➕ Hammaslääkäri varattu. En halua joutua Malesiassa hammaslääkäriin

➕ Lääkäriaika varattu terveystarkastusta varten (Malesian opiskelijaviisumia varten tarvitaan mm. huumetestit, verikokeet ja keuhkojen röntgenkuvaus)

➕ Osoitteenmuutos postille, vaihdon ajan posti menee mun äitille

➕ Aurinkorasva ostettu

tehty-2.png

✖️ Matkavakuutuksen hankkiminen (nykyinen on voimassa 45 päivän reissut, hankinnassa OP nano, jolla saa reissata 180 päivää putkeen)

✖️ Ilmoitus muutosta maistraattiin(?) ja ulkoministeriölle

✖️ SEV (single entry visa) leiman hakeminen Malesian suurlähetystöstä Helsingistä

✖️ Pakkaaminen

✖️ Pistorasiamuuntajan ostaminen

✖️ Piilolinssien hankinta

✖️ Apteekin tyhjentäminen mukaan (ainakin buranaa, käsidesiä, haavanpuhdistusainetta ja imodiumia)

✖️ Passikopioiden ja tärkeiden puhelinnumeroiden kerääminen yhteen tiedostoon ja niiden tulostaminen sekä siirtäminen sähköpostiin

✖️ Nordean tunnuslukusovelluksen vaihtoehtoisen ratkaisun hankkiminen (jos puhelin häviää, tarvitsen tavan käyttää verkkopankkia)

Ja varmasti vielä joku sata asiaa, jotka unohdin tästä. Jos teillä tulee mieleen jotain, mitä listalta puuttuu niin heittäkääs kommentteihin omat vinkit!

//Tuovi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *