#3 OPERAATIO VIISUMI

Sijainti: Helsinki 60°10.27 N 24°56.88 E

Suurin prosessi Malesiaan lähdössä on ehdottomasti ollut viisumin hankinta. Kun Malesiasta tuli hyväksyntä kouluun alkoi samantien eVAL-hakemuksen tekeminen netissä. Tähän tarvittiin monenlaisia tietoja, niin CV:stä opiskelijakortin kopioon ja prosessi taisi maksaa 153 euroa, jotta hakemus lähti käsittelyyn. Mun suurin kompastuskivi meinasi olla oikeanlainen kuva, jossa tietysti yritin säästää ja lähettää sinne itse otetun kuvan, koska kaverillani se oli mennyt läpi. No loppujen lopuksi maksoin valokuvasta 25 euroa valokuvastudiossa ja hakemukseni käsittely pääsi jatkumaan. Tämä prosessi taisi kestää 2-3 kuukautta, joten suosittelen aloittamaan hakemuksen teon heti kuin mahdollista.

Kun eVAL on hyväksytty, pitää käydä vielä Malesian Helsingin suurlähetystössä. Olin ymmärtänyt tämän hieman väärin ja luulin, että tähän riittää vain lähetystössä käyminen passin kanssa ja saisin Single Entry Visa -leiman samantien passiin. Asiahan ei ollutkaan ihan näin yksinkertainen, vaan tarvitsin uudet passikuvat (erikokoiset, kun eVAL-hakemukseen), 10 euroa käteistä ja lisäksi täytin yhden lomakkeen. Nyt tähän Single Entry Visan saamiseen menee neljä työpäivää ja ettei menisi liian tiukille, niin passi on valmis noudettavaksi torstaina, eli juuri sinä päivänä kun mun lento lähtee. Luotan kuitenkin, että saan passin, koska joku toinen vaihtoon lähtijä toi samalla täytetyt paperit ja hänelle luvattiin passi keskiviikoksi noudettavaksi. Jälkiviisaana kuitenkin tämänkin asian olisi voinut hoitaa pari viikkoa sitten, kun eVAL-hakemus oli hyväksytty.. No onneksi tämänkin pitäisi järjestyä ja näin ollen kerkeän lennolle!

Lisäksi tähän viisumihakemukseen tarvitsi käydä kaikenlaisissa testeissä, jotta voitiin todeta, että olen terve opiskelija (ainakin fyysisesti). Testeissä muun muassa kuvattiin röntgenissä keuhkot, tehtiin huumetestit, otettiin verikoe ja lääkärintarkastuksessa tarkastettiin verenpaineesta silmänpohjiin suurin pirtein kaikki. Lääkäri antoi terveen paperit, joten eikun paperit mukaan rinkkaan ja ollaan taas askeleen lähempänä opiskelijaviisumia. Malesiassa koulu kerää vielä meidän passit ja muutaman viikon jälkeen meidän pitäisi saada sitten opiskelijaviisumit, joilla voi poistua ja saapua maahan niin monta kertaa kuin haluaa.

Joten eikun vain odottamaan torstaita ja toivotaan, että passi on sitten valmis leimoineen, että pääsen lennolle!

//Tuovi

IMG_20190201_114512.jpg

tästä säädöstä jäi käteen tyhjät passikuoret ja ei niin onnistuneet passikuvat

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *