#5 ORIENTAATIO

Sijainti: Penang 5°21.51 N 100°18.27 E 

Lentomatka Penangiin meni hyvin. Ensimmäinen lento Singaporeen oli reilu tunnin myöhässä, mutta kerkesin hyvin jatkolennolle. Jatkolennolle mentäessä tapasin toisen Suomalaisen vaihto-oppilaan, jonka kanssa mentiinkin yhdessä passintarkastukset ja otettiin grabi Sunny Villeen, joka on ihan E-parkin vieressä, jossa siis asun. Wendy oli ihana ja saattoi meidät kämpille ja vei sen jälkeen vielä isoon tavarataloon, joka oli kyllä tosi kiva!

Oikeastaan jo heti ensimmäisenä päivänä meille syntyi E-parkissa porukka vaihtareista ja ollaan vietetty aikaa uima-altaalla, käyty kattomassa kiinalaisten uudenvuoden juhlintaa, kuumailmapallofestareilla(?!?) ja käyty kävelemässä ja uimassa kansallispuistossa. Vaihdoin myös paikalliseen liittymään, jossa on 8 GB nettiä, mutta nyt jo viikossa on selvinnyt parempia diilejä, joten katsotaan vaihtuuko numero vielä uudestaan.

Kansallispuistoon oli tunnin matka taksilla, joka maksoi 2€ per nenä ja käveltiin 40 minuuttia metsässä, kunnes saavuttiin rannalle, josta mentiin veneillä Monkey Beachille, jossa syötiin ja uitiin ja vietettiin aikaa yhdessä! Illalla mentiin veneillä takaisin kansallispuiston pääportille ja otettiin kyyti takaisin e-parkkiin.

Orientaatioviikkokin meni jo ja ollaan tutustuttu paljon toisiin vaihtareihin ja lisäksi täällä on mahtava buddy-systeemi, eli tuutorijärjestelmä. He ovat koko ajan kysymässä onko kaikki hyvin ja lisäksi keksimässä meille koko ajan tekemistä ja pelejä, eli erittäin jees! Tein medical checkin viisumia varten jo suomessa, mutta koska mun lääkäri oli kirjoittanut, ettei suomessa ole malariaa, jouduin tekemään verikokeen uusiksi. Onneksi muut testit olivat kunnossa, joten lääkärikäynti pitäisi olla nopeasti ohi.

Muuten ollaan orientaatioviikolla tutustuttu kurssitarjontaan, otettu kuvia opiskelijakorttiin, tehty rastisuunnistus kampuksella, pidetty bbq-ilta buddyjen kanssa, vietetty international-iltaa, johon jokainen maa järjesti ohjelmaa ja eilen käytiin vesipuistossa! Vesipuistossa rakennettiin ensin bambuista ja ”uimarenkaista” lautta, jonka piti kellua ja meidän piti pystyä 8-10 hengen kanssa melomaan tietty matka sen kanssa. Solmuja sai tehdä ja hauskaa oli, sekä päästiin myös maaliin, vaikkakin lopulta vaihdettiin lauttaa päikseen toisen joukkueen kanssa ja saatiin alle erittäin huteranoloinen tapaus ja osa meidän joukkueesta ei ollut eläissään melonut.. Mutta oli tosi hauskaa ja sitten päästiin pieneen vesipuistoon, jossa uitiin ja nautittiin auringosta.

Kaiken kaikkiaan oon ollut koko ajan menossa, ja kämpillä ollaan vain nukuttu, vaikkakin mun kämppikset Ranskasta ja Alankomaista ovat tosi mukavia, ollaan lähes aina suuremmalla porukalla. Ruoka on hyvää katukeittiöissä ja maksaa about 1-1.5 euroa. Meillä on lähellä suuri ostoskeskus, jossa on kaikki tarvittavat vaatekaupat kuten forever 21. Kulttuurishokkiakaan ei ole tullut, paitsi vähän ikävä on suojateitä, koska niitä ei ole ja liikenne on aika vilkasta täälläpäin maapalloa..  Eli kaikki hyvin ja ei ole ikävä pakkasta ja loskaa. 😀

//Tuovi

IMG_20190210_191134__01.jpgIMG_20190209_194746__01.jpgIMG_20190211_194213_012.jpgIMG_20190211_194213_011.jpg

IMG-20190216-WA0015__01__01.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *