#9 PERHENTIAN SAARET

Sijainti: Eteläinen Kiinan meri, Perhentian Saaret, Malesia 5°55 N 102°44 E

Keskiviikko-iltana lähdettiin yöbussilla kohti Perhentian saaria, jotka sijaitsevat toisella puolella malesiaa. Aamulla kuuden maissa saavuttiin Kuala Besuttiin ja ostettiin liput veneeseen, joka vei meidät seitsämän aikaan Barat Perhentian –nimiseen resorttiin. Saatiin huone heti kahdeksalta, vaikka check-in aika oli vasta kello 14, mutta ilmeisesti ollaan vielä sen verran sesongin alussa, että huoneet olivat olleet tyhjillään. Majapaikka sijaitsi rannalla ja paikan ravintola piti meidät kylläisenä koko viikonlopun! Huone oli pieni, mutta siinä oli vessa, suihku, ilmastointi ja mukavat sängyt, joten mitäpä muuta nukkumapaikalta voisi toivoa?

Viikonloppu meni erittäin rennosti rannalla ja meressä hengaillen. Perjantaina käytiin snorklaamassa, joka oli ehdottomasti parhaita juttuja! Oli merikilpikonnaa, nemo-kaloja, vähän korallia ja varmaan seitsämän eri uimaspottia, jossa pysähdyttiin. Ja hintaa koko lystillä oli vain kymmenen euroa!

Lisäksi käytiin long beachilla pariin otteeseen katsastamassa rantabileitä, syömässä ja katsomassa auringonlaskua! Majoituspaikkamme oli isommalla saarella ja siellä käytiin jungle trekillä, joka oli noin 45 minuuttia kävelyä toiselle puolelle saarta, josta tietysti löytyi myös kiva, melko autio ranta. Silti ykkösrannaksi valikoitui ehdottomasti lähirantamme Perhentian Island Resort Beach. Jos puhutaan ruuasta niin Oreo-shake ja vohvelit tulivat erittäin tutuksi ja eilen tuntuikin erityisen hyvältä siirtyä e-parkin kuntosalille..

Viikonloppu sujui kaiken kaikkiaan loistavasti, neljä päivää Perhentian saarilla on täysin riittävä aika ja tosiaan google ei valehtele, rannat ja meri ovat upeita! Jos laitesukellus kiinnostaa, niin 200 eurolla saa koko lisenssin hankittua majoituksineen, eli ei tosiaankaan ole kallista. Osa meidän porukasta ottikin kurssin, mutta itse jätin vielä tällä kertaa väliin.

Nyt vähän koulua, vaikkakin aamun Malaysian Studies –luento ilmeisesti olikin peruttu, koska professori ei saapunut paikalle ja toinen luento Service Marketing on myös peruttu opettajan ilmoituksella, joten nyt keskitytään ryhmätöihin, kun päivän luentoja ei olekkaan, viikonloppuna nimittäin käy matka Kuala Lumpuriin!

//Tuovi

Kaikkialle liikuttiin veneillä, autoja tai skoottereita ei ollut ollenkaan!
Perhentian Island Resort -Beach

Oreo-shake (ja mango-shake)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *