Viikon reseptivinkki – Aurajuusto-serranonkinkkupizza
Tarvitset:
Pohja
2 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Täytteet
oliiveja
aurajuusto
serranonkinkku
juustoraaste
basilika
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää öljy ja suola ja sekoita. Kaada joukkoon vehnäjauhot muutama desi kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota puoli tuntia huoneenlämmössä.
Kun taikina on kohonnut, kaada se pellille ja kaulitse se sopivan kokoiseksi pizzaksi. Tämän jälkeen lisää täytteet.
Levitä tomaattikastiketta pizzapohjalle, niin että reunat jäävät paljaaksi (noin 1 cm). Asettele oliivit, serranonkinkku ja aurajuusto pizzan päälle. Paista pizzaa 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Kun pizza on valmis, ripottele päälle tuoretta basilikaa.