Viikon reseptivinkki – Porkkana-juustokakku
(Alkuperäinen ohje soppa.fi)
Tarvitset:
Juustokakkutaikina
- 2 munaa
- 150g ranskankermaa
- 300g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vanilijasokeria
- 1½ dl sokeria
- 1½ rkl vehnäjauhoja
Porkkanakakkutaikina
- 3 porkkanaa ( noin 3 dl)
- 2 munaa
- 3dl vehnäjauhoja
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
Kuorrute
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g pehmeää voita
- 3 dl tomusokeria
Päälle
- mantelirouhe
Yhdistä kaikki juustokakun ainekset samaan kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Nosta taikina sivuun odottamaan.
Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raasteen sekaan kananmunat sekä rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada se porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi.
Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoka reunoilta, sekä pohjalta.
Tasoita pohjalle noin puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkutaikinaa, jonka jälkeen nostele loput porkkanakakkutaikinasta pieninä nokareina pitkin vuokaa. Tämän jälkeen kaada pinnalle loput juustokakkutaikinasta.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia, niin että kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä.
Anna kakun tekeytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Sekoita huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja maustamaton tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle.
Koristele mantelirouheella.