Viikon reseptivinkki – Aurajuusto-serranonkinkkupizza

 

Tarvitset:

Pohja

2 dl vettä

1/2 pussia kuivahiivaa

1 tl suolaa

3 rkl öljyä

5 dl vehnäjauhoja

 

Täytteet

oliiveja

aurajuusto

serranonkinkku

juustoraaste

basilika

 

 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää öljy ja suola ja sekoita. Kaada joukkoon vehnäjauhot muutama desi kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota puoli tuntia huoneenlämmössä.

Kun taikina on kohonnut, kaada se pellille ja kaulitse se sopivan kokoiseksi pizzaksi. Tämän jälkeen lisää täytteet.

Levitä tomaattikastiketta pizzapohjalle, niin että reunat jäävät paljaaksi (noin 1 cm). Asettele oliivit, serranonkinkku ja aurajuusto pizzan päälle. Paista pizzaa 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Kun pizza on valmis, ripottele päälle tuoretta basilikaa.

 

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen Ostokset