Lempiaihe: ruoka
Tässä sokerijuuri jonka meidän paikallinen tutor osti auton ikkunasta kauppiailta keskellä liikennettä. Näitä siis pureskellaan, jotta saadaan sokeria irti. Pureskelun jäkeen pala heitetään sokerin saatuaan pois. Kuten voitte uskoa: hyvää oli varsinkin nälkäisenä!
Saimme ensimmäisen kosketuksen Ugandan ruokaan yliopistolla. Ruoka sisälsi riisiä, nautaa, papuja, pähkinäkastiketta, jonkinlaista kasvissekoitusta sekä banaani- ja hirssimurskaa. Ruoka oli hieman erilaista varsinkin hirssimuska vei vähän totuttelua, mutta kaiken söin sinnillä jotta en vaikuttaisi kiittämättömällä. Maha täyttyi ja ruoka oli kyllä kaiken kaikkiaan hyvää!
Tässä paikallinen fish and ships, meidän ilmeet oli varmaan näkemisen arvoiset kun tarjoilija iski koko kalan jokaiselle pöytään. Kalan nimi on tilapia ja sitä saa kuulemma myös Suomessa. Aterimia meille ei edes annettu, koska tälläset ruuat syödään kokonaan käsin. Haasteita tuotti takana olevan salsan syönti paljain käsin.