Miks just Kiina?

Eli siis, miksi mä valitsin lähteä Kiinaan? Kaikista mahdollisista maavaihtoehdoista, miksi Kiina??

Okei, tää kaikkihan alko siitä, kun mä aloin kuuntelemaan k-poppia (korealaista poppia, joka on paljon paljon muutakin kun Psy) joskus seiskalla. Se musiikki alko ensin kiinnostamaa sen takii, ku se oli niin erilaista. Myöhemmin se kieli alko kiinnostamaa enemmän ja just se mun lempi bändi (BigBang) oli sellanen johon halusin tutustuu paremmin. 

big-bang-monster.jpg

Koitin löytää suht normaalin kuvan mun pojista, ku ne ei oo ihan kummiskaa siitä normaalista päästä 😀

Tutustuinkii aika hyvin (fanina siis) niihin bändin poikiin, ja sain tietää, et yks niistä myös näyttelee, ja tätä kautta pääsin sit mukaa k-draamojen maailmaa. (nyt kaikki varmaa miettii et miten tää liittyy mitenkää siihe, miks lähen Kiinaa… Kyl tää liittyy, don’t worry, koht se selviää :P)

Kiinnostuksesta musiikkiin, draamoihin ja kieleen, tuli lopulta kiinnostus koko Korealaiseen kulttuuriin, joka on saannu paljo vaikutteita Kiinan ja Japanin kulttuureista, mut on silti täysin omanlainen.

Jossain 8-9 luokkien aikana mä sit kiinnostuin ideasta lähteä vaihtoon, ja tottakai ekana oli mielessä lähtee Koreaan. Selasin netistä järjestöjä joiden kautta sinne olis päässy, mut se ku ei oo mikää kovin tunnettu/suosittu vaihtari maa, nii eihän niitä yhtiöitä löytyny ku tasan kaks (2!), YFU ja Rotary. Tutkiskelin noita sitte jonkuu aikaa ja päätin, et haen YFUn kautta, koska Rotaryn vaatimuksen näytti aika.. huh huh. Hain vuodelle 2012-2013 (eli lukion ekalla olisin lähteny) mut hain liian myöhään ja kaikki Korean  paikat oli täynnä. Mut hyväksyttii kumminkii samalle vuodelle Kiinaan, mut koska olin viel ens vuonna oikeen ikänen (en siis liian vanha) hakemaa Koreaa uuestaa, nii hylkäsin sen Kiinan paikan ja sanoin et haen ens vuonna uusiks.

Sit tulee tää ”ens vuosi” ja haen uuestaa, täl kertaa mun hakemus oli YFUlla samana päivänä ku Koreaa haku avautu. YFUlla oltii tosi positiivisia sen suhteen, mut sit niist ei kuulunu pitkään aikaan mitään. Ei tullu hyväksymis/hylkäämis kirjettä, ei soittoa, ei mitään. Meni muutama viikko, ehkä kuukausi, sit soitin niille et mitäs ihmettä?? Nii ne totes, et ”jjoo… tota et voi päästä koreaan, kun sulla ei oo tätä kielitaitoa, ku nyt on tullu tällänen uus kielivaatimus (josta ei lukenu missään mitään).” Kysyin et olisko mul ollu mitää mahollisuutta päästä minnekkää Aasiaa, nii olin kuulemma liian vanha. Ja sit kaiken huipuks, ne hyväksy mut USAan, ja se nainen siin puhelussa totes ”me voidaan sijottaa sut samaan perheeseen jonkun aasialaisen vaihto-oppilaan kanssa.” …köh köh… mitä? Mitä se nyt ratkasee? Se vaihtari on kans siellä elämässä sitä USAn elämää, eikä opettamassa mulle sen kulttuuria -.-

YFUn kans oli viel paljo säätöö myöhemminkii, mut lopputulos oli se, et en lähe YFUn kautta minnekkää

Ku sain tietää, et YFU ei anna mulle mahollisuuksia lähteä Aasiaan, etin muita järjestöjä, joilla olis vielä paikkoja vuodelle 2013-2014, mieluiten Kiinaan, koska se vaikutti kaikista mielenkiintosimmalta. Se kulttuuri on (kappasvaan) aasialaista, ja ihmiset on (julkisesti) ilosia, hymyileviä ja positiivisia (koska käytössäännöt), eikä Kiinan kielestä mitään haittaakaa oo, päin vastoin, Kiinahan on just iso sana kaupankäynnin ja muun tälläsen suhteen just atm (=at the moment, jos joku mietti).

Tän piiitkän säätämisen jälkee, löysin AFSn, (another fat student (no ei ny oikeesti :P)). Soittelin sinne et olisko niil paikkoi enää Kiinaan, ja ne sano että kaikki paikat on menny, ja hakuaikakii on jo umpeutunu, mut ne voi viel soitella et olisko sinne mahollista päästä. Ei menny ku muutama päivä, nii mulle soitettii takasin ja sain kuulla et mut otettais Kiinassa mielellään vastaan. Sit lähetin kauheella kiireellä kaikki maholliset paperit (joita oli oikeesti varmaan miljoona) ja muutaman viikon sisällä sain kuulla, et mut on nyt sitte hyväksytty sinne. Jei!

Kuvia Kiinasta:

kiina.gif

1300451861-fn1n3054.jpg

kiina_lohikaarme.jpg

kiina_maisema_570.jpg

china-dragon_1795137b.jpg

kiina_maaseutu_570.jpg

china_shanghai_at_night.jpg

kiina_uhkaa_estaa_paasyn_googleen_smf_article_main.png

china-house.jpg

sha_old_town_at_night.jpg

Aaah, näyttää vaan niin ihanalta, mä haluisin jo päästä tonne <3

Mulla ei oo siis vielä koulupaikkaa, isäntäperhettä, eikä kaupunkia tiedossa. Muttah, ne tulee siis tässä kesän aikana. Nyt seuraava homma on viisumianomuksen (jota en siis vielä oo saannu, se tulee postissa varmaan vielä tän viikon aikana) täyttö ja sit olis (kai) kesäloma ihan vaan chillailua. Meillähän oli siis jo se lähtöorientaatio leiri, josta saatan tehä vielä erillisen postauksen. Jos siis jaksan ja vaivaudun 😛

Lisäys (30.5.2013)!
Linkki Kian blogiin, jossa on juttua tosta orientaatioleiristä:

http://www.lily.fi/blogit/vuosi-lohikaarmeiden-maassa/lahto-orientaatioleiri
Kia on siis yksi meistä viidestä jotka lähtee Kiinaan 2013-2014

Toivottavasti tosta mun mahtavasta selityksestä oli jotain iloa 😀

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *