Kirjaseikkailu alkaa Nigeriasta – postaus 1

Kuvassa ilta-aurinko keittiöstäni Namibiassa kesällä 2015.

 

Tervehdys kaikille lukemista rakastaville,

Korona-aika antoi minulle innoitusta uuden blogin perustamiseen ja toivon, että tulet nauttimaan lopputuloksesta yhtä paljon kuin minäkin!

Aiemmassa elämässäni (ennen koronaa – ja lasta) matkailin paljon, mutta nyt harrastan kaukaisiin maihin ja kulttuureihin tutustumista lähinnä silmieni kautta, lukemalla. Eipä sekään haittaa, sillä lukeminen kuuluu myös mielipuuhiini. Kaiken lisäksi kirjoitan kolmatta vuotta fiktioromaanin käsikirjoitusta, eli mielessäni on aiempaa enemmän kirjailijuuteen liittyviä kysymyksiä ja ajatuksia. Ja satun olemaan ammatiltani toimittaja… Miten yhdistää kaikki nämä elementit?

Ehkäpä vähän vastaavanlaisessa kokeilussa kuin minkä toteutin muutama vuosi sitten ruuan kanssa. Kokkasin vuosina 2014–2015 yhteensä vuoden verran viikoittain ruokalajin jostakin uudesta maailman maasta. Kaikkiaan ruokalajeja kertyi siis 52 (käytännössä enemmän, sillä innostuin toisina viikkoina kokeilemaan useampaa reseptiä).

Nyt toteutan samanlaisen haasteen kirjoilla! Harmillista, että en nimittäin tullut julkaisseeksi kaikkia kokkauskokemuksiani missään, mutta nyt korjaan virheen.

Julkaisutahtini tulee olemaan maltillisempi kuin kerran viikossa, sillä teen edelleen töitä myös toimittajana ja muiden projektien parissa. Lisäksi olen pienen taaperon äiti. Tavoitteenani on arvioida täällä blogissa kirja jostakin uudesta maasta vähintään kerran kuussa. Tavoittelen myös kyseisen teoksen kirjoittanutta kirjailijaa haastatteluun, ja kysyn häneltä kysymyksiä kirjan aihepiiriin, hänen kotimaahansa ja kirjailijuuteen sekä kirjoihin liittyen.

Kerron aina, mitä kirjaa kulloinkin luen, ja minulle saa ehdottaa teoksia sekä toki myös kysymyksiä kirjailijoille!

Miltä vaikuttaa?

Ainakin itse olen innoissani!

Ensimmäinen luvun alla oleva kirja on nigerialaisen Ayobami Adebayon vuonna 2017 ilmestynyt esikoinen Älä mene pois (Stay With Me, suomalainen julkaisija Atena ja suomentaja Heli Naski). Suomessa kirja ilmestyi seuraavana vuonna julkaisunsa jälkeen. Kirja on Wikipedian mukaan palkittu maailmalla 9mobile Prize for Literature – ja Prix Les Afriques -palkinnoilla. Adebayo on myös saanut tunnustusta Future Awards Africa -palkittuna kulttuurin ja taiteen saralla vuonna 2017. Luen kirjaa BookBeatin kautta sähköisenä versiona.

Oletko jo lukenut Adebayon kirjan? Millainen lukukokemus  se oli? Herättikö teos kysymyksiä, joihin kaipaisit vastauksia kirjailijalta?

Katsotaan, mihin seikkailuun tämä kirja johdattaa ja saammeko kenties yhteyden itse kirjailijaankin…

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *