Vastaako Adebayo?

Lupasin päivittää blogia kerran kuussa, ja nyt on kulunut tasan kuukausi edellisestä postauksesta!

Tässä sitä ollaan. Sanansa mukaisena naisena.

Luin nigerialaisen Ayobami Adebayon teoksen Älä mene pois jo muutama viikko sitten.

Sittemmin olen lukenut viisi muutakin kirjaa, koelukenut maksua vastaan yhden dekkarikäsikirjoituksen puolikkaan ja lähettänyt oman esikoisromaanini käsikirjoituksen kustantamokierrokselle. Ja puolitoistavuotias poikani aloitti vasta tällä viikolla kokopäivähoidossa, joten kiirettä on riittänyt!

Vilkkaan jässikän pari tuntia kestävien päiväunien aikana ei nimittäin ihmeitä tehdä: hyvä kun ehtii käydä suihkussa, syödä lounasta, lukea lehden ja kirjoittaa muutaman rivin kirjaa tai jotain muuta käsillä olevaa kirjallista tehtävää.

Nyt tilanne on siis toinen, kun päivässä on peräti kahdeksan tuntia aikaa tehdä mitä vain ilman lahkeessa roikkuvaa, huomiota kerjäävää pienokaista.

Niinpä sain juuri valmiiksi kysymyspatteriston Adebayolle lähetettäväksi. Saa nähdä, ehtiikö palkittu ja suosittu kirjailija vastaamaan suomalaiselle toimittajalle/bloggaajalle/kirjailijatarjokkaalle. ”Jännä”, kuten poikani sanoisi (opittuaan hokeman äidiltään).

Ajattelin, että jos tämä blogi kantaa, voisin samalla kertaa pyytää kirjailijoilta haastatteluita yhtä lailla tänne kuin lehdille.

Aloitan noin viikon kuluttua äitiysloman jälkeisen työni Länsi-Uusimaa-lehdessä, Keskisuomalainen Oyj -konsernilla. Katsotaan, miten homma kulkee.

 

Vieläkin saa vinkata Nigeriaan, Afrikkaan, kirjailijuuteen, kirjoihin ja muuhun asiaankuuluvaan liittyviä kysymyksiä Adebayolle!

Lähetän haastattelupyynnön kirjailijalle tänä iltana.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *