DIY – hiussolki nahkakoristeilla

img_0097muok.jpg

Tässä valmis hiussolki, jonka annoin äidille joululahjaksi. Teen yleensäkin osan joululahjoista itse, eli tämäkin toimi osana muuta lahjaa. Tilasin joskus jo vajaa vuosi sitten Ebaystä erivärisiä nahkapaloja, joista olen tehnyt korvakoruja (ohje täällä ) ja rintakoruja (ne esittelen vielä erikseen). Nyt oli vuorossa hiussolki. 

Tarvikkeet:

  • nahkapala
  • hiussolki
  • kontaktiliima
  • kynä
  • sakset
  • joku purkki, millä saa tehtyä ympyrät (tai tosien muotoiseen kuvioon joku muu väline)

Soljen päälipinta ei saa olla täysin pyöreä, sillä muutoin noi palat eivät siinä hyvin pysy, kun on niin vähän liimapintaa. Kävin Sokoksessa, Iberossa, Ninjassa, Accessorizessa, Anttilassa ja lopulta Bijou Brigittessä, josta tämä hyvä yksilö löyty. Hintaa oli n. 5 euroa. Itse suosin metallista, sillä äidillä on yhtälailla paksut hiukset kuin minulla ja meidän hiukset eivät pysy millään muovihärpäkkeillä kasassa. Metalli on muutoinkin mielestäni kivempi materiaali. 

img_0092muok.jpg

Sitten olisi vuorossa ympyröitten tekeminen ja leikkaaminen. Itse en käyttänyt mitään ”matemaattisia kaavoja” tässä touhussa vaan ihan silmän mukaisesti tein isoimmasta ympyrästä aina hitusen pienempiä, jotta ne pienenisi loppua kohtin. Tein kaikista ympyröistä alkuun noita isoja ja siitä sitten oli helppo aina vähän pienentää niitä. Itse käytin akryylimaalin pohjaa muottina. 

img_0091muok.jpg

Sen jälkeen liimasin ensin pienemmät ympyrät isompien päälle ja sitten vain liimasin ne isoimmasta pienempään ja painoin jokaista aina kunnolla ennen kuin siirryin seuraavaan. Ja valmista oli! Itse olin enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Tehkää perässä, niin saatte yksilöllisiä hiussolkia 🙂

muoti trendit diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *