DIY: nahkaiset korvakorut

En voi sietää painavia korvakoruja, mutta tykkään kuitenkin myös aina silloin tällöin käyttää jotain roikkuvia, näyttäviä korvakoruja. Ei ole montaa materiaalia, jotka eivät isommissa määrin ala korvassa painamaan ja rumasti vetämään korvareikiä alaspäin. Tähän asti en ole törmännyt kuin puisiin ja nahkaisiin isoihin korvakoruihin, jotka eivät paina. Jälkimmäiset, eli aitoa nahkaa olevat korvakorut on mulle melko tuore tuttavuus. Ostin ensimmäiset nahkaiset korvakorut viime vuoden alussa ja rakastuin palavasti. Piti ekalla käyttökerralla ihan useampaan otteeseen illasta varmistaa, että onhan ne vielä tallessa kun niitä ei edes huomannut korvissa. Sen keveyden lisäksi ne oli / on tosi hyvännäköiset! Sen jälkeen olen löytänyt kahdet parit lisää mutta nahkaisia korvakoruja ei tosiaankaan ole helppo löytää. Niinpä keksin jo jossain vaiheessa alkukesästä (toteutus vain hieman laahaa perässä), että minähän teen sellaiset itse!

Nahkaisten korvakorujen tekoon tarvitset siis:

  • nahanpaloja
  • kontaktiliimaa tai sekunttiliimaa
  • korvakorujen takakappaleita ja niihin tappeja
  • kuulakärkikynän
  • kumin
  • sakset

Tutkin taas kerran Ebayn antimia ja sieltähän löyty toinen toistaan hienompia aitonahkaisia nahanpaloja ja hinnatkin olivat mielestäni hyvin edullisia:

img_0551muok.jpg

img_0552muok.jpg

En muista enää tarkkoja hintoja, mutta alemmassa kuvassa noita mustia ja viininpunaisia nahkapaloja oli kumpaakin neljä A4-kokoista palasta ja maksoin niistä postikuluineen yhteensä 16€. Noi riittää vaikka kuinka moniin korvakoruihin ja vaikka mihin muuhun. Innostuin tästä hommasta niin, että seuraavaksi teen kaulakoruja ja rintakoruja!

Sitten tarttin niihin korvakoruihin takakappaleita. Halusin aitoa hopeeta olevia, sillä en kaupastakaan tykkää ostaa rihkamakoruja. Löysin Ebaystä aitoa 925-hopeaa olevia takakappaleita 3 paria 8€ hintaan. Kontaktiliima löyty jo entuudestaan, se on ostettu tarjoustalosta 2,50€ hintaan muistaakseni.

img_0555muok.jpg

Kuvasta puuttuu vielä ne korvakorujen tapit, eli ne pikkukappaleet joilla korvakorut pysyy korvissa mutta ne ei vielä ole tullut postissa. Tilasin niitä 20kpl pakkauksen (aitoa hopeaa) 9€ hintaan. Niitä on hyvä muutenkin olla, kun niitä häviä aina vähän väliä.

Sitten alko itse suunnitteluvaihe. Minulla oli ollut jo selkeä visio siitä, minkälaiset kaksi paria haluan ensiksi tehdä. Valitsin toisiin hopeisen nahan ja toiseen viininpunaisen. Tässä piirros toisista:

img_0573muok.jpg

Siinä näkyy vielä osittain jälkiä kun vetelin viivoja vähän miten sattuu, kun en osannut päättää niiden kokoa alkuus. Toiset piirsin kuulakärkikynällä ja toiset lyijykynällä. Kummatkin lähti tavallisella kumilla pois, eli korjailu oli helppoa mutta kuulakärkikynä toimi paremmin luonnosta tehdessä nahassa, eli suosittelen kuulakärkikynää. Sitten leikkasin ton ensimmäisen ja sitten käytin sitä sabluunana toiselle korvakorulle. Tohon leikkaamiseen voin antaa sellaisen vinkin, että varmista että kyseessä on hyvät ja terävät sakset! Jos sakset eivät ole terävät, on vaikea leikata suoraa viivaa nahasta ja nahka saattaa siten alkaa reunoista ”hapsottaa” ja näyttämään epäsiistiltä. Itselläni on Fiskarsin kankaan leikkaamiseen tarkoitetut sakset käytössä ja ne oli mainiot tähän tarkoitukseen. Sitten oli niitten takakappaleitten liimaamisen vuoro.

img_0576muok.jpg

…ja sitten, tadaaa! Valmista on 🙂 Nämä minun ekat korvakorut ovat kummatkin melko isoja, toiset 8cm ja toiset 10cm. Mutta näitähän voi tehdä pienempiä /lyhyempiä ja vielä isompiakin. Tämä oli hurjan helppoa ja kivaa puuhaa. Alankin suunnittelemaan hetimiten seuraavaa nahka-projektiani ja tilaan vähän noita takakappaleita lisää.

img_0575muok.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *