It is what it is

Jos jokin lause on loppuunkulutettu, niin se on ehdottomasti ”kesä on loppu” tai ”nyt alko syksy”. Kai tää on samanlaista kitinää joka vuosi mutta tuntuu jotenkin, että noita lausahduksia tai vastaavia tulee ihan joka tuutista tällä hetkellä. Ihmiset pistävät energiansa epäolennaiseen eli kitisemiseen ja valittamiseen, sen sijaan että eläisivät sään mukaan ja nauttisivat siitä mitä ulkona on. Eilen oli upea aurinkoinen sää ja kun kerta Helsingin keskustassa asun ja olin vielä liikenteessä tyypillisimpään ruuhka-aikaan, eli siinä klo 16 eteenpäin, niin ihmisiä oli paljon liikenteessä.

img_1015muok.jpg

Kiinnitän aina paljon huomiota ihmisiin ja tyyleihin kadulla. Olin kahden muun tytön / naisen kanssa ainoita joilla oli shortsit jalassa. Toisella niillä oli ihonväriset sukkikset shortsien kaverina ja toisella paksu neule. Itselläni oli shortseille seuraa pitämässä lyhythihainen paita ja pärjäsin oikein hyvin. Mites sitten ne kaikki muut ihmiset? Niillä oli poikkeuksetta pitkiä housuja ja jonkin sortin takki päällä. Ymmärrän toki jos joku on lähtenyt seitsemältä aamulla töihin ja on ollut viileää, mutta miksi 95% niistä ihmisistä kulki sit silloin lämpimään aikaan se takki päällä kaupungilla? Suomalaiset on säitten suhteen kyllä harvinasen huvittavaa kansaa. Keväällä kun säät lämpenee siihen noin 15 asteeseen ja on alkanut kesäkuu niin on pakko pistää lyhythihainen paita, shortsit tai jokin kesämekko ja sandaalit jalkaan ja leikkiä kesää kun kerta on ”kesäaika” – aivan sama mitä mittari tai säätiedote on mieltä. Sit taas kesän mennessään loppua kohtin, säikähdytään parin asteen laskua kauheesti ja puetaan melkein toppavaatteet päälle.

img_1031muok.jpg

img_1041muok.jpg

Tunika on noin vuosi sitten ostettu Tukholmasta- se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Ovh. oli melko suolainen, mutta onneksi se oli siinä pienessä butiikissa josta sen löysin, hieman alennettu. Laukku on löytö Ebaystä. Luen paljon saksalaisia lehtiä ja joissain niistä törmäsin ”Ri2k”-merkkiin ja googletin sitä ja tsekkasin tarjontaa aina väillä Ebystä, niin joku kerta tämä laukku käveli mua siellä vastaan ja onnistuin huutamaan sen itselleni. Merkin laukut ovat hinnoiltaan reilu 200e mutta Ebaystä voi hyvällä tuurilla löytää aidon yksilön huomattavasti edullisemmin. Tuosta taisin maksaa noin 65e. Loaferit ovat voimakkaan punaista mokkanahkaa ja hyvin mukavat jalassa.

tunic: A, Stockholm / shorts: H&M /leather loafers: Nelly.com white label / leather bag: Ri2k, Ebay / sunglasses: Gucci, Stockmann / necklace: bought in Berlin, a little shop near Hackescher Markt

img_1072muok.jpg

Korun ostin reilu vuosi sitten Berliinistä Hackescher Marktin jostain pienestä butiikista, joka myy korutarvikkeita. Olisin voinut jäädä asumaan sinne, aah ihana äärimmäisen pieni ja ahdas liike täynnä kaikenlaista ihanaa koruntekomatskua! Hakescher Markt on ihan must paikkoja mihin mennä Berliinissä. Siellä on kivoja ravintoloita, kuppiloita joissa voi istua mukavasti iltaa ja kaikenmaailman pieniä butiikkeja ja yksi All Saintsin liike löytyy siltä alueelta kans. Hakescher Martkilla on ihan oma metropysäkki, eli sinne löytää helposti, kun vain vähän metrokarttaa osaa lukee (metrolinjoja siellä on ”pari” enemmän kuin Helsingissä) tai kysyy neuvoa joltain paikalliselta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *