Joik ja muuta yleistä luonnonkosmetiikasta

p1090060muok.jpg

Joik on eestiläinen luonnonkosmetiikka merkki, joka on hiljattain rantautunut Suomeenkin. Sain mahdollisuuden kokeilla töitten kautta muutamaa heidän tuotettaan ja tykästyin kovasti Joikin silmänympäryysvoiteeseen. Olen sitä nyt kuukauden käyttänyt ja ollut enemmän kuin tyytyväinen. Edellinen silmänympäryysvoiteeni oli ostettu Saksasta ja AOK-merkkinen. Se oli oikein hyvä tuote kesäaikaan, sopivan kevyt ja siirrynkin siihen varmasti kesän tullessa takaisin mutta näin talvella myös silmienympäryysiho alkoi ainakin minulla kaipaamaan jotain vähän kosteuttavampaa. Tämä voide on hieman maitomaista ja tuoksu on mieto ja miellyttävä. Tuote sisältää mangovoita ja argaaniöljyä. Joikin purkit ovat todella tyylikkäitä. Läpinäkyviä, jotta kauniit tuotteiden värit näkyvät ja mustat hillityt tekstit ja musta korkki. Hinta-laatusuuhde on enemmänkin kuin kohdillaan. Tällä taisi olla hintaa noin 13e.

Monet elävät siinä käsityksessä, että luonnonkosmetiikka olisi kalliimpaa kuin muut ”tavalliset” tuotteet. Se kuitenkin riippuu täysin merkistä ja olen törmännyt monessakin tuotteessa siihen, että loppujenlopuksi (kun kattoo purkkien sisällönmäärää suhteessa hintaan) moni luonnonkosmetiikka on peräti edullisempaa ja väittäisin jopa että sen lisäksi huomattavasti parempaa iholle. Kannattaa huvikseen vertailla! Kalliimmasta päästä ovat ehdottomasti esimerkiksi BM, Ahava ja Melvita, kun taas Santé, lavera, Burt´s Bees ja Joik ovat edullisimmasta päästä. Sen lisäksi, että tekee hintavertailuja kaupassa, kannattaa aina vielä tsekkaa nettikaupat, sillä niistä saa monista luonnonkosmetiikkaa vielä halvemmalla (esim. lookfantastic.com, feelunique.com ja Ebay). Edullisimmin luonnonkosmetiikkaa kuin myös muitakin tuotteita saa yleensä siitä maasta, minkä maalainen tuotemerkki on kyseessä. Monet luonnonkosmetiikka merkit ovat saksalaisia ja puolet (!) halvempia siellä : Weleda, Santé, Lavera jne. ja muissa tuotteissa saksalaisia ovat mm. Nivea, Scholl, Gehwol jne. Eli jos on matkaamassa esimerkiksi Sakasaan, nini kannattaa tehdä lista ja ostaa sieltä itselleen haluamiaan tuotteita. Itselläni on aina piiiitkä lista, mitä kaikkee on ostettava ja mitä uutuksia tahdon kokeilla. Weledassa hintaerot ovat ehkä tuntuvampia mielestään, eli erityisesti Weledaa kannattaa raahaa Saksasta asti, itse en Weledan tuotteita osta koskaan Suomesta.

Itse olen nyt aikalailla siirtynyt kokonaan luonnonkosmetiikkaan ihonhoidon suhteen, meikeissä en kuitenkaan vielä ole ihan valmis tuohon siirtymään. Olenkin löytänyt luonnonkosmetiikan tuotesarjoista niin hyviä tuotteita, ettei ainakaan omalla kohdallani ole mitään paluuta enää ei-luonnonkosmetiikkaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *