kynnet osa 1/3

Niinkuin edellisessä kynsipostauksessa jo maintsinkin, kynnet minulla on aina lakatut ja huoliteltut. Kerran muistan kun tapasin erästä ystävääni kahvin merkeissä ja ei kestänyt kuin hetki niin hän ihan säikähti ja huudahti: ”täh, mitä ihmettä, eikö sulla ole lakkaa kynsissä?!”. Heh, joo näin on päässyt käymään joskus. Kynsien laitto on mulle ihan rutiinia, joka tulee hoidettua noin kerran viikossa yleensä jotain leffaa tai sarjaa katsoessa tai koneella ollessa. En kuitenkaan kuulu niihin ihmisiin, jotka eivät voisi poistua kotoa ns. ”ei huoliteltuna”. Meikittä ja ilman kynsilakkaa Stockalle ei olisi mulle mikään ongelma. Miksi muitten ihmisten mielipiteistä tai katseista pitäisi välittää? Siitä asiasta voin tehdä joskus postauksen ihan erikseen, palaan takaisin aiheeseen eli kynsiin.

Eli minun kynsienhoitokaava ei ole mikään kummallinen: ensin vanhat lakat pois, kynsien viilaus (tarvittaessa), kynsien pinnan tasoitus ja kiilotus (jos jaksan) erikoiskynsiviilalla, 1 x aluslakka, 2 x varsinainen lakka ja tarvittaessa (jos jaksan ja huvittaa) 1 x päällyslakka tarvittaessa (joko perus kirkas tai tehostelakka). Aikaa menee ehkä 5min ja teen samalla muita asioita. Joskus saatan myös esim. toisen värilakkakerroksen laittaa seuraavana päivänä. Ei se oo niin justiinsa.

p1020046muok.jpg

Kynsilakanpoistoaine acetoonilla: Sally Hansen / kynsilakanpoistoaine ilman acetoonia: Isana Rossmann, Berlin / erikoiskynsiviila: Cailap / peruskynsiviila: Rossmann, Berlin

Pienenä selvennyksenä, eli en tietenkään käytä molempia kynsilakanpoistoaineita samaan aikaan. Jos kynsilakassa on jotain glitteriä / hileitä tai sen pinta on muutoin jotenki erikoinen niin sellaiset lakat eivät yleensä lähde millään muulla kuin acetoonipitoisella kynsilakanpoistoaineella. Sitä acetoonipitoista ei kuitenkaan pitäisi käyttää jatkuvaan tahtiin, sillä se kuivattaa kynsiä. Eli silloin kun mulla on ihan normaalia lakkaa kynsissä, käytän tota Isanaa (saatavilla vain Saksasta Rossmann-kemppariketjun liikkeistä), joka on saanut parhaan mahdollisen arvosanan Ökö-Testissä (siitä juttua myöhemmin erikseen) ja hintaa tolla on alle euron. Miksi siis maksaisin kynsilakanpoistoaineesta (tai mistään muustakaan kauneustuotteesta) viisin kertaista hintaa ja laadultaan hyvässä lykyssä huonompaa täältä Suomessa ostaessa? Suomen kauneustuotteita ei testata noin perusteellisesti ulkopuoliselta julkiselta taholta, joka ei ole mihinkään tuotemerkkiin millään tasolla kytköksissä. Täällä testataan vain allergia ja muut soveltavuusjutut ja lehdet tekevät omia testejä, mutta täällä ei ole tuollaista omaa isoa firmaa jonka tehtävänä on testata kaiken maailman juttuja, ihan ruoasta lähtien ja tulokset ovat julkista tietoa. Eli jos saa vain keskivertoisen arvosanan, niin silloin on isojenkin firmojen kuin jonkun Nivean ja Lorealin tuotteet aika tuhoontuomittuja Saksassa myynnin kannalta.

Erikoisviila on todella kätevä. Jos kynnen pinta on jollain tavalla epätasainen (esim. raidottunut tai on jostain kohtaa vähän pinta halkeillut), niin sitä saa viilattua ykköspuolella (päät numeroitu tossa viilassa). Sitten viilasta löytyy myös silottaja, kiilottaja ja erikoiskiilottaja (näitä kolmea käytän vain tarvittaessa ja jos jaksan / huvittaa).

p1020006muok.jpg

Aluslakalla on suuri vaikutus lopputulokseen, eli mihinkään semihyvään ei kannata tyytyä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sen pitäisi maksaa maltaita! Vasemmalla oleva pullossa vaaleanpunaiselta näyttävä aluslakka on Rival de Loopin ja ostettu Rossmannilta Berliinistä. Sitä ei valitettavasti saa muualta kuin näistä Rossmann-ketjun liikkeistä, sillä se on kyseisen ketjun oma merkki. Toi on varmaan jo kolmas pullo samaista aluslakkaa, olen käyttänyt tota jo yli neljän vuoden ajan ja se on todella hyvää! Hinta on huikeat 1,49€. Uusin kynsilakkatuttavuus on A-England, jota päätin testata useamman jenkki-kynsiblogin ansiosta ja tätä merkkiä ei oltu turhaa hehkutettu. Aivan huikeat niitten aluslakka (the knight) ja päällyslakka (the shield) ja niitten värilakat myös. Tätä englantilaista merkkiä saa vain tilattua niitten omilta nettisivuilta. Kaikki lakat maksavat 9 puntaa ja postikulut ovat ilmaiset.

Jatkoa seuraa vielä itse kynsilakoista ja päällyslakoista / tehostelakoista!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *