nahkainen kaulakoru

img_0335muok.png

tein äidille synttärilahjaksi nahkaisen kaulakorun. Olen aikaisemmin tehnyt nahkaisen rintakorun ja korvikset ja nyt oli kaulakorun vuoro.

Tarvitset:   

  • nahkaa (itse tilaan Ebaystä),
  • veitsen
  • pihdit
  • metalliketjua ja lukon, sekä metallisia pyöreitä välikappaleita nahanpalojen väliin (itse käytin vanhaa kaulakorua, josta irrotin noi osat)

Leikkasin nahasta summanmutikassa kolme palaa. Joista jokaiseen leikkasin veitsellä kolmioita.

img_0333muok.png

Mallailin kolmea palaa ja sitten tein reiät veitsellä jokaiseen päähän ja laitoin pihtien avulla ketjut kiinni. Keskimmäisen kappaleen ja sivuilla olevien kappaleiden väliin laitoin kaksi pientä pyöreetä metallista välirengasta, jotta koru saa liikkuvuutta. Nekin irrotin siitä vanhasta kaulakorusta, mutta välikappaleita saa ostettua askarteluliikkeistä.

img_0334muok.png

Itse teen paljonki koruja ja siksi olenkin hankkinut itselleni ihan kunnon työkalut siihen hommaan. Berliinistä olen kaikki neljä ostanut, siellä ne maksavat n. 3e kappale, täällä taitavat olla kympin luokkaa. Ne ovat kuitenkin helpommat käyttää kun tavalliset työkalupihdit korujen teossa, sillä ne ovat paljon pienemmät ja niillä pääsee pieniinkin kohtiin korussa. 

img_0337muok.png

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *