Blogin YT-neuvottelut

Voi ei, joudun ikäväkseni toteamaan, että YT-neuvottelut iskivät! Kävin keskustelua blogin tuotantotiimin (itseni) kanssa koskien blogin tulevaisuutta ja mahdollista hetkittäistä alasajoa. Tällä hetkellä vaikuttaa, että blogini olikin ns. pop up-blogi, mitä sen ei pitänyt olla. Ylläpito vie kuitenkin sen verran aikaa ja nyt joudun (saan) kaivaa tenttikirjat naftaliinista ja painaa pääni teorioiden syvyyksiin. Toivottavasti tämä alasajo on kuitenkin vain väliaikainen ja toivon, että tulevaisuudessa pystyn paneutumaan kirjoitteluun huolellisemmin!

Mainiota syksyä kaikille! t. opiskelija

 

IMG_4321.JPG

 

Työ ja raha Opiskelu

Haavoittuva tyyppi

Voisiko olla niin, että nykyajan ihmisen on vaikeaa myöntää omat heikkoutensa? Jotenkin ihmisten touhuja ja puheita seuratessa tulee mieleen, että ihanko oikeasti porukka näyttäytyy itselleen, sekä muille superihmisinä? Ihan kuin oman haavoittuvaisuuden ja heikkouden myöntäminen olisi häpeällistä. Tästä tulee myös mieleen, että onko häpeä häpeä? Ja jos on, niin se todennäköisesti on jäänne evoluutiosta keskuudessamme, joten voisiko häpeästä yrittää päästä eroon? Mun mielestä tässä superihmisen asetelmassa on erittäin irvokasta se, että _jokainen_ meistä tietää, että täydellisiä yksilöitä ei keskuudessamme vaella. Mä itse pidän ihmisistä, joilla ei ole jatkuvaa pätemisen tarvetta huomattavasti mielenkiintoisempina, kuin tyyppejä, jotka eivät ikinä päästä suustaan mitään älytöntä tai omituista siinä pelossa, että joku saattaisi huomata epätäydellisyyden.

unnamed katu.jpg

Tämä näkökulma on suuren suuri klishee, mutta aina niin ajankohtainen! Tai aina ja aina, no ainakin nyt, kun ei ainoastaan media ole pirstaloitunut, vaan mielestäni myös ihminen erilaisine identiteetteinen, some-kanavasta riippuen.

Äitiydessä tämä täydellisyyden tavoittelu on läsnä 100% ajasta. Jos 100% ajasta ei saavuta tätä täydellisyyttä, reaktiona on välitön huono omatunto. Ainakin mulle. Ja uskallan väittää, murto-osa niistä elementeistä menee putkeen, joista mammana oleminen koostuu. Näitä on esimerkiksi 1) kyvyttömyys tulkita lapsen tarpeita 2) vaikeus saada palsternakka-perunasoseesta tarpeeksi hyvää 3) maailmaa syleilevän olon puute lapsen seurassa jne. (vrt. Alexander Stubb)!

Suhteet Oma elämä Mieli Vanhemmuus