Pyyhkeet ojennukseen

Hei, piristävää uutta viikkoa! Kuulostipa sarkastiselta, kun katselen samalla harmaata räntämaisemaa. Aamulenkki tuli tarvottua koiran kanssa loskassa, jännittäen monennellako askeleella saan kostean ryöpyn lahkeesta sisään. Yksi kevät tuplana, kiitos.

Onneksi mielialaa voi hoitaa muillakin tavoin, kuin imemällä aamuenergiaa auringosta. Itse saan seesteisen olon rauhassa valmistellusta aamupalasta, jota syödessä ehdin tsekata viikon kouluhommat ja mahdollisesti kalenteroida ne eri päiville. Myös pyykinpesu kuuluu moniin aamuihini. Ehkä huijaan oloni tehokkaaksi, kun taustalta kuuluu pesukoneen hurinaa. Kiireettömät aamut ovat parhautta ja aion nauttia niistä vielä, kun siihen on mahdollisuus.

Ajattelin näiden kurjien kelien varalle heittää heti alkuun nopean ohjeen pyyhekoukuista. Näiden parissa voit hyvällä omatunnolla viettää päiväsi sisätiloissa, jos lätäköt ei kiinnosta. Tarkennettakoon kuitenkin, että päivää et näihin saa millään kulumaan – ohje on tajuttoman helppo. Tarvitset vain haluamasi määrän puuhelmiä (itse käytin näihin 11 kpl / koukku), ohutta rautalankaa, verhoripustimen tai vastaavan (meillä ylimääräisiä löytyy aina milloin mistäkin..) sekä sakset. Ostin nämä käsittelemättömät puuhelmet kuopiolaisesta askarteluliikkeestä. Halutessaan näihin voi käyttää myös värillisiä tai lakattuja helmiä. Itselläni on vielä vähän opettelemista erilaisten värien sietämisessä, joten turvauduin luonnollisimpaan vaihtoehtoon.

Aloita homma pujottamalla rautalanka puuhelmien läpi. Katkaise rautalanka siten, että molempiin päihin jää noin 2 cm langanpätkä. Mitä pidemmäksi päät jätät, sitä helpompi ne on solmia kireälle. Mikäli haluat käyttää lankaa säästeliäästi ja olet vakuuttunut sorminäppäryydestäsi, selviät lyhyemmilläkin pätkillä. Tee tuplasolmu, kun helmet ovat mielestäsi tarpeeksi kireällä.

Piilota langanpätkät helmien sisälle. Ujuta lopuksi verhoripustin (aka koukkunipistin googlen mukaan..) solmukohdasta läpi ja litistä halutessasi pihdeillä ripustimen koukkua kasaan, jotta se pysyy paikallaan tukevammin. Näitä teet helposti vaikka kaksi, eikä aikaa mennyt viittä minuuttia kauempaa. Halutessasi voit lisätä helmien määrää, jolloin saat suuremmat pyyhekoukut. Lopputulos näyttää meidän vessassa tältä:

Antaisin tällaiset mielelläni vaikkapa tuparilahjaksi, sillä kylppärit ja vessat tulee usein sisustettua viimeisenä. Toimivathan nämä myös keittiöpyyhkeen ripustimena tai lastenhuoneen sisustuksessa. Annan pisteet myös käytännöllisyydelle, sillä näitä ennen meidän käsipyyhkeet valahtivat jatkuvasti lattialle. Ja hei, äitienpäivä on tulossa, vink vink…

Jos päätät testata ohjetta, haluaisin mielelläni lukea onnistumisestasi! Joten kommentoi vapaasti, kiitos. <3

Kaisa

koti sisustus diy suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *