Osa totuutta part. 1

Ajatusten tulva

Minulla on niin paljon ajatuksia. 

Niin paljon ajatuksia, että tuntuu melkeinpä väärältä pitää ne vain sisälläni. Olisiko ajatuksistani jollekin muulle hyötyä? Saisinko raotettua ihmisten luomaa verhoa sen verran, että sen taakse näkee edes vilauksen?

Maailma

Koen tämän maailman niin pirun vahvasti ja se heittelee minua sen luomilla reunaehdoilla. Mutta vain niin paljon kuin annan sen heitellä. Ei se maailma itsessään oikeastaan muutu tai muuta minuaa, jollen anna sen tapahtua. Se yrittää muokata, se yrittää vaikuttaa, mutta loppukädessä se olen minä joka tekee päätöksen, annanko sen tehdä niin.

Ihmiset

Ei se maailma itsessään ole se vaikuttaja, vaan me ihmiset. Kaikki me täällä olemme, rakennamme omaa elämämme. Etsimme sille tarkoitusta, haluamme sille merkitystä. Loppujen lopuksi, maailma on yksilöitä ja yhteisöjä varten auki ja mahdollisuus tehdä elämästäsi omannäköinen on olemassa. Se on ajatuksena välillä niin pyörryttävä ja hullaannnuttava. Ei sillä ole mitään merkitystä, mitä elämässäsi teet tai mitä elämälläsi teet, kunhan pystyt elättämään itseäsi jollakin tavalla. Olet yksi monista, muurahaispesän muurahaisista. Rakennat elämän muiden lajitoverien ympärille ja kuvittelet olevasi osa jotain suurempaa palaa tässä universumissa. Totuus on, että olet edelleen sinä ja sinun poismenosi ei maailmaa muuta, järkytä tai hajota. Se vaikuttaa ainoastaan ympärilläsi oleviin ihmisiin ja toki jollakin tapaa yhteiskuntaan. Yhteiskuntaan se todennäköisesti vaikuttaa vain taloudellisesti – olit sitten valtion varoilla eläjä tai miljonääri – sillä rahaa se sinun elämisestäsi saa tai rahaa se sinun elämisestäsi menettää. Asia on toinen, mikäli olet pystynyt elämäsi aikana kampeamaan itsesi vaiktuusvaltaiseen asemaan ja ollut osaa yhteiskunnan muokkausta. Poislähtösi jälkeen, on muiden päätettävissä, oliko antisi uudelleen ajattelemisen arvoista. Silloin tosin, sinä olet poissa ja muut voivat vain arvailla, mitä olisit sanonut tai ajatellut.

Onko sillä sitten MAAILMALLE mitään merkitystä? 

Sillä voi olla, jos olet ollut aktiivisesti muuttamassa maailmaa.

Sillä voi olla, jos olet keksinyt pyörän uudestaan.

Sillä voi olla, jos olet Yhdysvaltain Presidentti.

Muutoin… sillä tuskin on.

Miksi kirjoitin äskeisen kappaleen 

Kirjoitin äskeisen kappaleen, jotta ymmärtäisit etsiä sitä, mikä on sinulle tärkeää. Toteuta itseäsi juuri niin, kuin se tuntuu oikealta. Toivo, että pystyt sillä tekemään elantosi ja elämään hyvän elämän. Tavoittele onnellisuutta, tavoittele iloa ja naurua. Elä surut, koe tunteet niin kuin ne sinuun lyövät. Älä ajattele, että sinun kuuluu tehdä niin kuin joku muu sanoo. Älä ajattele, että naapurilla on asiat paremmin ja kadehdi häntä. Tee niin kuin olet aina halunnut tehdä; löydä syvin kutsumuksesi ja ui sitä kohti. Meitä on täällä moneen ja jokaiseen paikkaan riittää tekijöitä. Elämälläsi tuskin on maailmalle sen suurempaa merkitystä. Mutta Sinulle on.

Rauhaa, rakkautta ja syviä mietteitä

~ Luova Indivualisti

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *