Viiniä vasta-alkajille

Välillä mietin: voisinpa juoda viiniä! Juon alkoholia nykyään aniharvoin, jotta pitäisin migreenin loitolla.

En todella tiedä, mistä viinirakastajat puhuvat, kun he sanovat: ”Tähän hetkeen sopisi lasi jotain oikein hyvää valkkaria.”

Mutta tiedän kyllä, miltä tuntuu toive vähän nautiskella – siemailla jotain hyvää juomaa, laskeutua rentoon tunnelmaan ja keskustella hyvässä seurassa.

On hauskaa, että vanhasta ystävästäni Laurasta on tullut asiantunteva ja taitava sommelier. Lukiossa sitä harvoin tietää, mihin kenenkin tie vie. Hänen ammatillinen maailmansa ja intohimonsa viineihin on minulle kiinnostavaa seurattavaa, jotain todella itselleni erilaista ja siksi virkistävää.

Hän jakaa intohimoaan nyt myös uudella tavalla sommelier-ystävänsä Jaakon kanssa. Heidän Wondering sommelier -kollektiivinsa tutkii viinejä uusista näkökulmista ja järjestää pop up -viinibaareja eri teemoin, kampaamo Studio Ysin tiloissa Hämeentiellä. Tänä viikonloppuna 16.-17.11. on toisen tutkielman aika.

Syyskuussa pidetyn, ensimmäisen tutkielman aiheena oli ”Miltä minä maistun?” ja sain sinne Lauralta kutsun.Viinibaarin asiakkaat saivat valita viinejä uudenlaisella tavalla – Laura ja Jaakko paljastivat itsestään yhteensä 12 asiaa ja kukin paljastus oli tietty viini. Mikä parasta: sommelierit osaavat kertoa viineistä selkeästi myös vasta-alkajille!

Sillä aikaa kun avecini maisteli viiniä, sain minä nauttia parhaasta ikinä maistamastani alkoholittomasta juomasta, lasista Grappi Bullesia! Sitä ei ikävä kyllä saa kaupoista, mutta kenties hyvistä ravintoloista. (Tuotteet saatu Wondering Sommelier -kollektiivilta.)

Hauska oivallus viinibaarissa oli se, että vessassa käydessään kuuli samalla nauhalta Jaakon ja Lauran keskustelua eri viineistä! Sinne olisi haluttanut jäädä toviksi jos toiseksikin kuuntelemaan ammattilaisten havaintoja.

Tämän viikonlopun teemana on ABC – Awesome bottle of Chardonnay. Jännä nähdä, mitä irtoaa yhdestä rypäleestä.

Piipahda viinillä tai holittomalla, yksin tai hyvässä seurassa! Ja tule ihmeessä tervehtimään, mikäli pyörittelemme juomaa laseissa sattumalta samoihin aikoihin Hämeentiellä.

Kulttuuri Ruoka ja juoma