Flunssan karkoitus

Sitkeä kevätflunssa on riivannut jo toista viikkoa. Työaikataulut ovat tiukimmillaan eikä ole oikea hetki heittäytyä sairastamaan. Nyt on kokeiltu apteekin flunssalääkevalikoiman lisäksi perinteiset keinot sarvikuonokannusta höyryhengitykseen ja spesiaalikokeiluna nukuttu yö valkosipulivillasukat jalassa. Eikä auta. Niiskututtaa, aivastuttaa, nenä punoittaa, ääni on kuin maan alta. Kuumemittarin lukema pysyy maltillisena, mutta olo on kaikin puolin kurja.

WP_20140405_002.jpg

Joten ei auta muu kuin kaivaa esiin itämainen keittokirja ja etsiä mausteisimmat herkut. Koska nenä tukossa tarvitaan tujuja makuja jotain maistaakseen, pannulta nousevat höyryt saavat jo ajatuksen kirkastumaan eikä kukaan kai kiellä valkosipulin, chilin ja inkiväärin ihmeitätekevää voimaa. Joten saako olla: Bo Luc Lac ja Choo Chee Hoy Phat sekä mukailtu Tom Sum. Valkosipulipaahdettua naudanfilettä, kampasimpukoita curry-kookoskastikkeessa sekä papaijasaalaattia. Vaikkei olo paranisikaan on olo näiden nautiskelun jälkeen tyytyväisen kylläinen. Ja kuitenkin mukavan kevyt. 

Kun olin jo lähes luopunut toivosta että nuha koskaan kaikkoaa eksyin siitepölytiedote-sivuille. Leppä kukkii! Allergialääke pelasti alkavan viikon. Voi vaikka mennä ulos ihailemaan hentoisia krookuksenkukkia.

20140329_141901.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys