Mikä sinusta tulee isona?

”Mikä sinusta tulee isona?”

Eikö olekin tuttu kysymys? Sitä kyselivät vanhemmat ja muut sukulaiset ( ja oikeastaan kaikki) ja se herätti vastaajassa intoa ja antoi mahdollisuuden haaveilla tulevaisuudesta. Tulisiko minusta isona lentäjä, rallikuski, kampaaja vai laulaja? Joka päivä jotakin erilaista. Lapsena vain taivas oli rajana ja mielikuvitus siivitti mielenkiintoisiin valintoihin ja leikkeihin.

Muistatko mitä itse olet vastannut tuohon kysymykseen?

Entä miten oma suhtautuminen tähän arkiseen kysymykseen muutuu elämän mennessä eteenpäin? Peruskoulun loppuessa tarjoutuu ensimmäinen mahdollisuus valita itselleen ammatillista suuntaa. Hetkinen, mikä minusta oikeen tulee isona? Tämän jälkeen tienristeyksiä valintoineen tulee elämässä vastaan yhä enemmän ja sana ammatinvalinta pyörii ajatuksissa, joillain enemmän ja joillain vähemmän. Tulevaa koulutusta ja ammattia valittaessa tilanne muuttuu konkreettisemmaksi ja kysymyksellä ”Mikä minusta tulee isona?”onkin paljon enemmän painoarvoa kuin lapsuudessa. Koulutusalojen lukuisa määrä ja valinnanvapaus huumasi ainakin minut, mutta vastuu valinnasta voi myös huimata päätä ja jopa pelottaa. Kääks! Myös stressi koulupaikan saamisesta oli ainakin itsellä vahvästi läsnä tässä elämänvaiheessa.

Loppujen lopuksi valitsemme kuinka tahansa, mikään ei ole peruuttamatonta, joten rohkeutta ja sitkeyttä ja intuitiolla kaasu pohjassa eteenpäin, vaikka välillä vauhti vähän huimaisikin.

Mielestäni ammatinvalinta ja urakehitys ovat mielenkiintoisia ja päivittäisiä teemoja meidän kaikkien elämässä. Toivon, että jokaisella on mahdollisuus suunnata elämässään uralle, josta nauttii sekä rohkeutta vaihtaa alaa elämäntilanteen ja intressien muuttuessa.

Itse olen huomannut, kuinka omien opintojen ohella ammatinvalinta on saanut enemmän painoarvoa ja kysymyksestä ”Mikä sinusta tulee isona” on tullut merkityksellinen osa omaa elämää ja minäkuvaa.

Kuten huomaat, olen aivan innoissani ammatinvalinnasta ja kaikista ammateista yleensä 😀

 

 

Tulevissa postauksissa vastaan itsekkin kysymykseen ”Mikä sinusta tulee isona?”ja mitä minusta olisi tullut, jos olisin valinnut toisin.  Jatkan myös pohdintaa erilaisista työhön liittyvistä aiheista ja teemoista, aina itsensä arvostamisesta työssä jaksamiseen ja kaikkea siltä väliltä. Toivon myös pääseväni kirjoittamaan joistakin ammateista laajemmin ja mahdollisesti myös kuulemaan teidän lukijoiden ajatuksia ja keskuselemaan itselleni tärkeästä aiheesta, joka koskettaa tavalla tai toisella meidän jokaisen elämää.

p.s. Käy vielä lukemassa kuvaus blogistani, jossa pyrin lyhyesti tiivistämään ajatuksiani blogini sisällön suhteen.

<3 Hanna Lydia

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *