Dhalia lallallei
Kuten jo aiemmin mainitsin, pidän intialaisesta ruuasta. Lisäksi yritän kovasti oppia kokkailemaan kaikenlaisia aasialaisia ruokia. Tämän harrastuksen olen tosin aloittanut jo vuosia sitten Suomessa, pidänhän kovasti ruuanlaitosta. Lasten myötä aasialaiset ruuat ovat jääneet vähän vähemmälle ja curry-tahnakin kaappiin vanhenemaan. Nyt kuitenkin muutto tänne Aasiaan on antanut lisää potkua taas vanhalle innostukselle.
Täällä oikeastaan kaikki aasialaiseen ruokaan tarvittavat peruselintarvikkeet ovat todella edullisia. Ostin pari pussia linssejä kaappiin jo kuukausi sitten, mutta näistä keltaisista linsseistä tehty ruoka on antanut odottaa itseään. Punaisia linssejä käytän tottuneesti ja niitä lisäilenkin ehkä vähän omituisiinkin ruokiin (kuten makkarakeittoon tuomaan vähän lisäravinteita ja protskuja, ja tietenkin makua!), mutta muiden linssien kanssa olen aina vähän enemmän sormi suussa.
Olen jo pitkään haaveillut dhalista, se on minusta suurta herkkua aina intialaisessa ravintolassa syödessä. Nam, sitä oli siis saatava. Tänään vihdoin sain kaivettua jostain kokkailumotivaatiota, ja valmistin perheelle illalliseksi dhalia! (Myönnettäköön, oli meillä kookoskanaa, riisiä ja lounaalta ylijääneitä paistettuja noodeleita myös, lapset ei näistä linssiruuista oikein perusta. Pyh, vehnäleivällä hemmotellut länkkärilapset!)
Ja siis täytyy sanoa, että sen minkä tämä ruoka ulkonäössä häviää (tuleeko teillekin mieleen se Twin Peaksin kohtaus, jossa se kääpiö mörssää kädellään niitä papuja??), sen se maussa voittaa! Korvasin vielä reseptissä kuminansiemenet luontevasti currylla, heh, mutta vahinkoa ei ainakaan meidän mielestä syntynyt. Tähän herkkuun ei tarvita kuin valkosipulia, sipulia, linssejä, kasvislientä ja mausteita. Netissä on paljon reseptejä, joten en nyt omaani tässä jaa koska sovelsin niin paljon. Mutta olkoon tämä teille kaikille motivaatioksi syödä linssejä, niistä saa oikeasti ihan älyttömän hyvää ruokaa!
Herkullista viikon jatkoa! :P