Kivan päivän kiva ilta

IMG_1913.JPG

Alkuviikon ankeus ja turhautuminen ovat karisseet viikon varrella ja tilalle on tullut taas aimo annos hyvää mieltä. Tosi paljon mielialaan vaikuttaa se, että keskiviikkona minulla oli ihan oma vapaailta, torstaina meidän kolmevee uhmis nukkui kymmeneen ja oli kuin pieni päivänsäde sen jälkeen, ja että olen saanut tehtyä taas hyvin töitä pienistä etäpisteestä johtuvista motivaatio-ongelmista huolimatta. Istuin keskiviikkona iltaa ystävien luona, paransimme maailmaa, mietimme kaikenlaisia bisnesmahdollisuuksia, ratkaisuja Aasian ympäristöongelmiin sekä myös tietysti keksimme kuinka tästä Suomi saadaan uuteen nousuun. Hehheh. Täytyy sanoa, että olen politikoinut enemmän täällä Malesiassa oloaikaina kuin varmaan koskaan aiemmin Suomessa. Mut ehkä se on tää aikakin, politiikka kiinnostaa koska kovia päätöksiä tehdään ympäri Euroopan ja myös Suomessa. Ja jotenkin niihin kotimaan asioihin suhtautuu intohimoisemmin näin kauempaa.

IMG_1930.JPG

Mutta tästä ei nyt pitänyt sen enempää jaaritella, vaan yksinkertaisesti vain kertoa kuinka kiva päivä eilen itseasiassa olikaan. Oltiin lasten kanssa koko päivä kotona sisällä, mutta jostain syystä se ei nyt yhtään turhauttanutkaan. Lapset eivät tapelleet kertaakaan, joka on jo suoranainen ihme! Uni todellakin tekee ihmeitä, siis uhmiksemme tapauksessa. Minä naputtelin töitäni pitkin päivää ja lapset leikkivät omia maja- ja kotileikkejään, katsoivat välillä suomalaisia piirrettyjä ja jatkoivat taas puuhastelujaan. Aivan normaali, mutta normaaliudessaan ihana päivä.

IMG_1967.JPG

Illaksi kuitenkin halusimme jotain jotain perhekivaa ja päätimme lähteä yhteen suosikkiravintoloistamme, intialaiseen Passage Thru Indiaan. Ravintola on tuossa ihan lähellä, siellä on aivan ihana tunnelma ja todella suussasulavan herkullista ruokaa. Aivan siis todella hyvää. Ja kaupungin parhaat Palak Paneerit, joka siis on ehdoton suosikkini muutenkin. Me aikuiset jaoimme Palak Paneerin (joka on siis paneer-juustoa pinaattikastikkeessa) ja peruna-kukkakaalicurryn, lapset söivät riisiä ja kanaa. Ja tietysti Pratha-leipää (täysjyvänaania) ja garlic naania. Niin hyvää.

Siivosin viikonloppuna lasten puuhakirjapinon, heitin täytetyt roskiin ja lähes täytetyistä revin vielä täyttämättömät sivut talteen, joita sitten käytän ravintolareissuilla. Suosittelen muuten kaikille tätä konstia! Jokaisen kassin pohjalle pari kynää, pari puuhakirjan/värityskirjan sivua ja avot – ei tarvitse kuunnella läheskään niin paljoa marinaa eikä lapset edes ehdi käyttäytyä huonosti kun heille on varannut muuta tekemistä.

Siinä me sitten herkuteltiin hyvällä ruualla, lapset piirtelivät ja esikoinen lauleskeli japaniksi (!) tuiki, tuiki tähtöstä. Viereisessä pöydässä juhlittiin isoin menoin 1-vuotissynttäreitä. Siis intialaisessa ravintolassa kahdeksalta illalla. Aasia <3

Tuosta japanista vielä sen verran, vilkaisin esikoisen lukujärjestystä koulun seinältä pitkästä aikaa ja huomasin, että niillähän on tunti viikossa japania! Katos! Ilmankos täällä on konnichiwat lennelleet. Pitäisiköhän alkaa kiinnittämään tähän koulunkäyntiin vähän enemmän huomiota…?!

Ja mitä tähän päivään tulee, ulkona PAISTAA AURINKO, taivas on hailakan sininen, mutta sininen kuitenkin ja aaaaah, on viikonloppu! Voisiko viikonloppu enää paremmin alkaa kuin auringolla, sitä ei ole tässä harmaudessa näkynytkään viikkokausiin. 

Täydellisen ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille sinne ruutujen toisille puolin! xx

————–

Koska olin liian nälkäinen nauttimaan ravintolan antimista, en tietenkään taaskaan ottanut kuvia herkullisista ruuista. Siispä kuvitin tämän jutun teemaan sopivilla kuvilla intialaisen ruuan kokkikurssilta. En ole vieläkään saanut aikaiseksi osallistua paneer-kurssille, ehkä sitten keväällä kun kotiapulaisemme on tullut takaisin ja olisi enemmän aikaa taas tällaisille ekstrajutuille.

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe

Vegetable patties

IMG_4511.JPG

Kävin viime viikolla heittämässä pikaisen Tupperware-kutsuvisiitin, tyylikkäästi puoli tuntia myöhässä kun itse esittely oli jo ohi eikä small talkille ollut enää aikaa. Tehokasta suomalaista (?) toimintaa, suoraan asiaan, tilauslomakkeet täyttöön ja menoksi. Nämä olivat oman elämäni ihka ensimmäiset Tupperware-kutsut, joten en osaa sanoa oliko tuoterepertuaari yhtä hyvä kuin Suomessa tai olivatko tuotteet halvempia. Ymmärtääkseni ainakin jotkut tuotteet ovat merkittävästi halvempia täällä, mutta tää ei perustu mihinkään faktaan vaan kuulopuheisiin.

Yleensä innostun nopeasti kaikenlaisista terveyshömpötyksistä, mutta yhtä nopeasti kuin hömpötys on elämääni tullut, yhtä rytinällä se myös katoaa. Mutta tällä kertaa smoothie- ja mehuhömpötys on kestänyt jo keväisestä Nutribullet-hankinnasta asti ja voin näin ollen todeta että tämä hömpötys on tullut jäädäkseen. Ja kuten aiemmin jo mainitsinkin, mehuhimoissani olen kaivannut kovasti mehustajaa itselleni ja nyt siis ostin Tupperwaren käsikäyttöisen juicerin. Sain tuotteet tällä viikolla ja olenkin nyt joka päivä tehnyt parit herkkumehut, lähinnä kombolla vesimeloni+appelsiini+ananas. Aaaaaaaaah! Niin hyväääää! Mehustin on itseasiassa tosi hyvä, ei liikaa liikkuvia osia, helppo puhdistaa ja mehustin taipuu kyllä aika monen hedelmän mehustamiseen. Ei tällä mitään lehtikaalimehuja tehdä, mutta niitä voin käydä sitten ostamassa tuolta mehubaareista.

Toinen ostos, jota punnitsin tosi paljon ja tein kovaa google-taustatutkimusta on chopper. Tosi pikkuruinen silppuri, jolla menee silpuksi niin porkkanat, sipulit kuin pähkinät. Tämä on toinen ”laite”, josta olen haaveillut pitkään. En ehkä tästä Tupperware-versiosta, enemmänkin sähkökäyttöisestä Moulinexista tai vastaavasta. Tilasin tämän kutsuilla nähtäväksi ja kun nyt tuotteita noutaessa sain tämän näytille, päätin ostaa tämän. Toivon Tupperware-laadun olevan maineensa arvoista, niin ettei tästäkään heti terät tylsistyisi eikä tarvitsisi katua tätä aina vaan kasvavaa muovituotteiden määrää meidän kaapeissa.

Halusin tietysti heti kokeilla laitetta ja tein meille iltaruuaksi kasvispihvejä. Syömme aika usein kasvispihvejä, mutta ei läheskään niin usein kuin voisi, koska yksinkertaisesti inhoan sitä raastamisoperaatiota. Mutta nyt ovat raastamisoperaatiot historiaa! Chopper on pieni, joten kasviksia täytyy kyllä hieman paloitella ennen niiden silppuamista, mutta se ei ole mitään siihen raastamiseen verrattuna. Ja ah, kyllä syntyi taikina nopeasti ja helposti!

Rohkaisen oikeasti kaikkia kokeilemaan kasvispihvien tekoa, todella herkullista ja edullista kotiruokaa, eikä tule sitten syötyä lihaakaan. Lapsille maistuu vaihtelevasti, mutta tässä asiassa en halua antaa periksi. Kyllä ne lapsetkin niistä lopulta alkavat tykkäämään, kyllä kyllä! Pihveihin on netissä reseptejä vaikka minkämoisia, minä tein omani tällä kertaa ihan mututuntumalla. Pihveihini tuli:

  • 2 pientä porkkanaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, valutettuna ja huuhdeltuna varovaisesti
  • soijarouhetta ehkä n.½ dl
  • linssijauhoja pari ruokalusikallista
  • 1 kananmuna

Kasvikset iloisesti chopperissa silpuksi, sitten vain kaikki sekaisin ja annoin turvota taikinan jonkin aikaa. Sitten paistoin lettupannulla pihveiksi. Tällä kertaa laitoin muuten öljyn jo taikinaan, joskus jätän taikinan öljyttömäksi ja paistan vähän reilummassa öljyssä. Riippuu ihan tilanteesta. Ja tämä taikina ei ollut koostumukseltaan kaikkein paistoystävällisintä, joten paistoin aika miedolla lämmöllä jotta pihvin sai käännettyä helposti. Olen huomannut, että jos pihvit paistaa reilummassa öljyssä, tavallaan puoliksi vähän niinkuin uppopaistaa, pihvi pysyy paljon paremmin koossa ja on myös ehkä hitusen paremman makuinen. Mutta tietysti myös paljon rasvaisempi…

Koska minä ja ruokakuvaus eivät varsinaisesti ole mikään toimiva kombo, ei myöskään allaoleva kuva todellakaan tee oikeutta pihveille. Lautaseltakin on jo puolet ruoasta päätynyt parempiin suihin. Suosittelen kuitenkin kaikkia rohkeasti kokeilemaan kasvispihvien tekoa. Tosiasiahan on, että lihaa syödään aivan liikaa, joten rohkaisenkin kaikkia vaihtamaan jauhelihapihvit kunnon kasvispihveihin! Ja jos ei ensimmäisellä kerralla vielä maistu, niin ehkä jo toisella kertaa. Ja pihvejä on tosi helppo varioida mielitekojensa ja jääkaapin sisällön mukaan, muun muassa feta sopii tosi hyvin pihveihin ja tuo mukavasti makua ja ruokaisuutta. Yksi suosikkiresepteistäni onkin feta-kikhernepihvit, niitä tehdään myös tässä huushollissa aika usein.

IMG_4510.JPG

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin..! 

*********************************

edit: Pakko tulla vielä hehkuttamaan chopperia! Meillä on täällä kotipäivä, kun pienempi nukkui vihdoin uhmaansa pois ja heräsi vasta kymmeneltä, ja myös valitellen vähän korvakipua. Niinpä koulut jäi tältä päivältä väliin ja jouduin lounaantekohommiin. Kaappien pikapenkomisen jälkeen päädyin tonnikalapastaan. Mietin kuitenkin, kuinka saisin siitä vähän terveellisemmän ja kuinka saisin nuo rakkaat lapsosemme syömään vähän enemmän erilaisia kasviksia. Meillä syödään kasapäin kurkkua, porkkanoita, tomaattia ja paprikaa, mutta muut vihannekset jäävät kyllä lastemme lautasten reunalle lähes järjestään. Joskus muinoin raastoin ruuan sekaan parsakaalia, ja päätinpä nyt kokeilla tuon chopperin toimivuutta tähän hommaaan kun nuo raastehommat ei ole niin minun suosikkihommia, varsikaan parsakaalin raastaminen. Ja tadaa – niinpä upposi lapsiin ihan huomaamatta parsakaali- ja kesäkurpitsasilput ilman minkäänlaisia mutinoita. Hah, ovela äiti voitti tämän erän, thanks to the brand new chopper! 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus