Ra-ra-rambutan
Tällä kertaa testissä on Rambutan, paikallinen hedelmä. Kai näitä Suomestakin saa, mutta todennäköisesti ne on tuotu täältä Kaakkois-Aasiasta. En ole kuitenkaan ikinä ennen maistanut rambutania, joten kai se on nyt korkea aika sitäkin kokeilla.
Heh, tällä kertaa en käyttänyt googlea apunani, joten eihän rambutanin leikkaaminen mennyt lainkaan oppikirjojen mukaan. Rambutan pitäisi oikeasti kuoria ja sitten varovasti irrottaa liha kivestä (näin opin sitten jälkikäteen googlen avulla). Ekalla kerralla, josta siis nämä kuvatkin ovat, leikkasin kivenkin kahtia ja kivestä tarttui ikävästi tuota kovaa ainesta tuohon hedelmään. Ei tosin mitään, mitä pieni huuhtelu ei olisi poistanut.
Maultaan rambutan muistutti etäisesti kuorittua vaaleaa viinirypälettä, ei tosin ole yhtä makea. Lapsille ei oikein nämä rambutanin uponneet, vaikka yritin niitä markkinoida paikallisina mansikoina! On se kumma!
Lopuksi vielä poikamme hieno taideteos viime viikonlopulta, siinä komeilevat KL:n maamerkit: Petronas Twin Towers ja KL Tower.
Esikoisemme on nyt päiväkodin aloituksen myötä alkanut puhumaan siansaksaa (mielestään englantia), aivan käsittämätöntä höpötystä jossa englanninkielisiä sanoja ja sitten omakeksimää englantia (kuten Helsinki=Helsink jne). Mutta aika hellyttävää, kun täältä olohuoneesta kuuluu päivän mittaan myös ihan ymmärrettävää englantia: Kän ai häv tsuis? Sii jyy tumolloun! Tänk jyy! No! Sii! (tämä on siis see eli katso poikamme sanavarastossa, heh). Hienoa päästä seuraamaan vierestä, kuinka lapset oppivat kieltä. Pienempikin jo ymmärtää vaikka mitä, mitä apulaisemme hänelle juttelee. Mahtava juttu!
Mutta, sii jyy suun! Nyt lapset unille!