Spring rolls

DSC_0998.JPG

DSC_0996.JPG

Tein toissapäivänä nettitilausta Tescosta (siis ruokakaupasta), ja siinä ääneen haaveilin että olisipa ihanaa saada kevätkääryileitä. Amelia kuuli huokailuni ja sanoi ”maa’am, i’m very good at making spring rolls”. Siis mitä! Oikeastiko? Voitko pliiiiiiiis heti tehdä niitä tällä viikolla ja opettaa minuakin? ”of course, maa’am”.

DSC_0977.JPG

Mitä niihin sitten tarvittiin? Päätettiin tehdä kasvisrullia, joten tarvitsimme niitä varten:

  • kaalia
  • porkkanaa
  • vihreitä papuja
  • sipulia
  • valkosipulia
  • suolaa ja pippuria, öljyä sekä kasvisten kevyeen kuullottamiseen että sitten friteeraukseen
  • spring roll sheettejä eli niitä kuoria, täältä saa pakastealtaasta, saakohan Suomesta..?

DSC_0980.JPG

Täytteen kasvikset pilkottiin pieniksi suikaleiksi ja paistettiin kevyesti pannulla. Täyte maustettiin suolalla ja pippurilla.

DSC_0982.JPG

Tämä yllä oleva yksilö oli minun ensimmäinen – aivan liikaa täytettä ja liian löysäksi kääritty. Seuraavalla jo tiesin paremmin.

DSC_0983.JPG

Ensin siis täytettä yhteen kulmaan…

DSC_0984.JPG

 ja kääritään tiukasti (ettei levähdä friteerauksen aikana).

DSC_0985.JPG

Reunat taitetaan sisälle ja kääritään loppuun asti napakasti.

DSC_0986.JPG

Lopuksi kääre suljetaan veden avulla. Kääretaikina on niin ohutta, että vesi tosiaan pitää kääryleen hyvin kiinni.

DSC_0988.JPG

Tässä nämä kauniit rullat odottavat paistamista. Tänään tosin vasta paistettiin harjoituskappaleet, huomenna sitten meidän esikoisen synttäreille paistan loput. Näitä ei voi siis paistaa edellisenä päivänä, eikä edes mielellään kovin montaa tuntia aiemmin, koska rapeus häviää.

DSC_0991.JPG

Kauhean vaikea valinta oli kaupan öljyhyllyllä. Olen tähän mennessä paistanut tällä tavoin vain kerran vuodessa vappumunkit, ne yleensä aina rypsiöljyssä, mutta sitähän ei täältä saa. Päädyin lopulta soijaöljyyn, kun olin käynyt kaikki mahdolliset purtelot ja purnukat läpi cooking oil -hyllyltä.

DSC_0994.JPG

Kun kääryleiden pinta on hieman ruskettunut, on kääryle valmis ja rapsakka, ja sen voi nostaa pois öljystä. Kääryleet nostetaan talouspaperin päälle, johon imeytetään ylimääräiset öljyt.

DSC_0995.JPG

Ja voilá! Näin helppoa se oli! Nautitaan ketsupin (Amelian mielestä parasta) kanssa tai chilikastikkeen (minun mielestä parasta) kanssa tai ihan vain sellaisenaan. Olipa hyvääääää, nam!

DSC_1002.JPG

What can I say, picture is worth a thousand words!

Herkullista viikonloppua! Me juhlitaan täällä 4-vee synttäreitä! :)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.