Georgian herkut
Vieläkin muistelen kaiheudella Georgiassa syötyjä ihania ruokia. Olin etukäteen varautunut raskaaseen ja lihapainoitteiseen ruokaan, mutta miten ihanaa olikaan huomata, että joka paikasta sai herkullisia, georgialaisia kasvisruokia. Toki me näin sekasyöjinä tilasimme usein myös lihaa, mutta joka aterialla suorastaan ahmimme paikallisia kasvis- ja papuherkkuja. Tässä pieni kooste muutamista ruokalajeista.
Kinkhalit eli dumplingit
Näitä herkullisia dumplingeja söimme jopa kolmesti! Aika raskasta ruokaa, mutta todellakin sen väärti. Jekkuna näiden syömisessä on, että kinkhaliin tartutaan reippaasti sormin ja sen kylkeen puraistaan pieni reikä, josta sitten ryystetään sisällä oleva neste ulos. Lopuksi täytteenä oleva liha hotkitaan parempiin suihin. Me testasimme nauta- ja lammasversioita, molemmat ihan mielettömän hyviä!
Lobio eli papumuhennos
Tämä herkku maistuu niin paljon paremmalta kuin miltä ensi vilkaisulla uskoisi! Lobio tarjoillaan yleensä savikulhosta ja sen kylkeen tuodaan säilöttyjä kasviksia ja maissileipää. Kokeiltaa, tämä oli ihan lempparini!
Täytetyt munakoisorullat saksanpähkinäkastikkeella
Tätä herkullista alkuruokaa saa kaikkialta, täytteet vaihtelee sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä kuvassa olevat, paikallisessa kodissa nautitut rullat sisälsivät pinaattia. Ah miten hyvää!
Mistäköhän löytyisi georgialainen ravintola?!
Terveisin,
Noora